Program


Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei

Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 4. szerda, 19:30

Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny, op. 35

SZÜNET

Csajkovszkij: 4. (f-moll) szimfónia, op. 36

Giovanni Guzzo (hegedű)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

„Gábor, te nagyon jó karmester lehetnél – a testbeszéded nagyon világos és kifejező.” Solti György mondata meghatározó volt Takács-Nagy Gábor számára, aki közel húsz évvel ezelőtt világhírű hegedűművészként kezdett el egyre inkább érdeklődni a vezénylés iránt. Takács-Nagy a világ vezető zenei együtteseinek élén és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát irányítva is rendszeresen bizonyítja, hogy képes kihozni a zenészekből a maximumot. Vallja, hogy egy karmesternek három dolgot kell csinálnia: a jelenlétével, tanácsaival inspirálni, a mozdulataival segíteni, és önbizalmat adni a muzsikusoknak. Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara ezúttal a 130 évvel ezelőtt elhunyt Csajkovszkij emlékének adózik a zeneszerző két egymás után keletkezett, 1878-ra befejezett művével. A hegedűverseny magánszólamát – melynek ajánlása eredetileg Auer Lipótnak szólt, ő azonban visszautasította a művet és végül Adolf Brodsky mutatta be – a magyar közönség számára is jól ismert nemzetközi hírű művész, Giovanni Guzzo szólaltatja meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!