Program


Szegedi Kortárs Balett: Bernarda Alba háza

Szegedi Kortárs Balett: Bernarda Alba háza

táncjáték
Bemutató: 2018. február 23.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:00

García Lorca a legősibb spanyol kultúrájú tájról, Andalúziából származott. Költő volt, drámaíró, népszerű zeneszerző, sikeres festőművész, néprajztudós, színházszervező, dramaturg, rendező és színész. Rövid életében a korabeli spanyol kultúra legkiválóbb, legsikeresebb alakja. Szavakkal, dallamokkal, színekkel harcolt az emberi méltóságért, egyenlőségért, méltányosságért, demokráciáért.

A spanyol családi élet egyre komorabb formában jelenik meg világirodalmi jelentőségű drámai életművében, amíg eljut utolsó és talán legjobb drámájáig, a Bernarda Alba házáig. A nyomasztó hagyomány lélekölő ereje boldogtalanná teszi a zord, kemény akaratú asszony és leányai életét. Aki meghajlik a kemény hagyományok előtt, magára vállalja az örök boldogtalanságot. Aki lázad ellene, mert derűre, boldogságra vágyik, az belepusztul.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!