Program


„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket. Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.  több

„Szállj ki bánat a szívemből…” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket.

Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.

Szegőfi Luca „La Lucita” táncművész az előadás rendezője, aki 26 évvel ezelőtt kezdte táncos tanulmányait a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhelyben. Az együttesben töltött évei alatt elmélyült a magyar néptánc és népzene világában, mely flamenco előadásaiban is tükröződik. Az elmúlt 14 évben a flamenco bölcsőjétől, az andalúziai Granadától kezdve San Franciscoig közismert autentikus flamenco táncmesterek képezték. Számos flamenco előadás rendezője és előadóművésze.

Az előadás népzenei előadói Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, a Prima Díjas Zsikó Zenekar énekesnője, a „Fölszállott a Páva” tehetségkutató műsor mentora, előadója, valamint Kuczera Barbara hegedűs, aki amellett, hogy a magyar autentikus népzene meghatározó alakja, a Nox, valamint a Makám világzenei zenekarokból is ismert.

A koncert külföldi flamenco előadói között találjuk Morenito de Triana, flamenco gitárművész és énekest, aki a szomszédos országok legismertebb flamenco művésze. 1998 óta számos zenei formáció alapítója, mint például a Lágrima, Bajani Flamenca vagy a Flamenco Experience 6. A zenekar további tagjai Alex Torres, perui származású gitárművész, akinek előadásaival az elmúlt 15 évben Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Európában is találkozhatott a közönség, valamint Mateo Garriga cseh előadó, aki a cajon mestereként - mely a flamencoban széles körben használt ritmushangszer – nemzetközi fesztiválok és koncertek rendszeres fellépője.

Jegyek a helyszínen még vásárolhatók.

Ajánló


Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…

Ungváry Rudolf mérnök, író a magyar közélet elmúlt harminc évének legkonzervatívabb szabadelvű kommentátora…