Program


Szabó Veronika: Dino Coming Out

Szabó Veronika: Dino Coming Out

Szabó Veronika: Dino Coming Out
-Ősbemutató-

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 30. kedd, 20:00

Volt idő, amikor dinoszauruszok uralták a Földet. Akkor még nem így hívták őket. Nem hívták őket sehogy, hiszen nem volt ott senki, hogy hívja őket. Nem volt olyan, hogy valaminek hívni valamit. Minden csak volt. Nyami.
De a dínók ideje lejárt. Egy olyan faj vette át az uralmat, amelyik mindent megmagyaráz, felcímkéz, különválaszt és értékel, miközben színes plédeket rak magára, betonbuborékokban üldögél és üvegből issza a rohasztott árpalevet.
Két dínó maradt. A Bakonyban élnek. Túlélték a kihalást, és – ezen felbátorodva – szeretnék magukat jól érezni. Vagy legalább csak nem unatkozni annyira. A fejükre nőtt ez a röghegység. Ideje lépni.
De tényleg ideje? Nem lehetne csak úgy ellenni, mint anno?

Két dinoszaurusz kijön a Bakonyból. Ők a fajuk utolsó két példánya. Eddig sikerült elrejtőzniük a világ elől, amely nem az ő számukra van berendezve. De nem maradhatnak a Bakonyban örökké, hiszen egy kicsike ország kicsike hegységéről van szó, ők pedig hatalmas, vérszomjas vadállatok. Mégis: egyedül vannak. Ezért feljönnek a szitibe, és megkérik az embereket, hogy tanítsák meg őket, hogyan kell ebben a különös, új korban megfelelően, boldogan, szexin, menőn, sikeresen, produktívan élni (meg hogy mi az istent jelentenek ezek a szavak).

Néhány mondat az alkotókról:
Szabó Veronika szabadúszó színész, rendező és drámapedagógus.  2016-ban végzett a londoni Royal Central School of Speech and Drama színművészeti egyetemen. A London Clown Schoolnak két évig tagja volt.  Saját előadásait (Warpaint (2015), A kisbaba (2016), The Timestealers (2016), Queendom (2017) Animal City (2018) stb) játékosság, humor, aktív nézői részvétel és groteszk nyelv jellemzi . Gyakori témái a nemi identitások játéka, női testek szerepe.  Munkáit játsszák hazai és nemzetközi fesztiválokon és színházakban pl. Egyesült Királyságban (Camden People’s Theatre, Roundhouse, BikeShed Theatre, Southbank Centre), Németországban (OFF Europa, Let me in Fesztivál, Montag Modus fesztivál) Magyarországon (Artus, B32, MU színház, Trafó, Bánkitó, Kolorádó ) Romániában (TESZT), Szerbiában (Desire Fesztivál), Csehországban (Venuse Ve Sehlovce.  Rendszeresen tanít a fórumszínházról és hoz létre közösségi színházi előadásokat is. Tagja a Maria Inkoo ökofeminista performansz punk zenekarnak.

Szereposztás/stáb
Az ötletgazda: Szabó Veronika
Az alkotójátszók: Szabó Veronika, Valcz Péter
A zongorista: Csernovszky Márk
Az összerendező: Makra Viktória
A menedzsernő: Balogh Zsuzsanna
A látványos: Szabados Luca
A fényes: Dézsi Kata

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, Tünet Együttes

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!