Program


Aktuális előadások

SÁRKÁNYÖLŐ KRISZTIÁN
(mesés lovagi torna)

„Na, hadd látom, van-e itt olyan bátor vitéz, aki akár még a sárkánnyal is szembeszállna, hogy megmentse Mufurcka királykisasszonyt?”

A Regős kérdésére ilyenkor, optimális esetben, akadnak jelentkezők. „De mondjátok csak, nem féltek a három próbától?” – nem szoktak. „Na, akkor ki is választok három lovagot. Te, te és te, gyertek föl ide a színpadra…” És ekkor kezdetét veszi a lovagi torna, ami fantáziánktól függően lehet a régiekre emlékeztető kopjás-lándzsás viadal, vagy bármely labdajáték, fánkevő verseny, kockatorony-építés. A győztes pedig elindulhat az elrabolt királykisasszonyért… Útján a magyar hiedelemvilágból ismert beszélő kismadár és táltos paripa segíti. Csak éppen a sárkány rabságában sínylődő Mufurckának nem akaródzik megszabadulni. Hogy mi köti rabtartójához, megtudhatjátok, ha eljöttök az előadására.

Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik színészeink és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

Az előadás időtartama:
1 óra / szünet nélkül

Rendező     Bal József
Játszák     Fekete Réka Thália
Játszák     Korponay Zsófia
Játszák     Blazsovszky Ákos
Játszák     Előd Álmos
Zeneszerző     Kazár Pál
Báb- és látványtervező     Palóczy Magdolna
Dramaturg     Szokolai Brigitta
Korrepetítor     Fekete Mari
Ügyelő, rendezőasszisztens     Németh Dóra

Ajánló


Bagdy Emőke életének minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szentelte. Egy…

Mjuzikelkámedi 2 részben A Madách musical pályázat I. nyertes műve.