Program


RS9 OFF 2019 Frank Stein

RS9 OFF 2019 Frank Stein

Frank Stein (A Scallabouche Társulat előadása)
Előadás hossza 65perc
 több

“Mintha Hugh Laurie piszkálná elő a gonoszt. A lélek mélyén lakó indulatok, sötét gondolatok, sokszor tettekre motiváló kis démonok körtánca egy szkeccsfüzér-kamaradarabban.”
A szörny hangja mindenkiben benne van: a sóvárgó taxisofőrben, egy önigazolást kereső fiúban, egy házasságukat megmenteni kívánó párban vagy a szexuális bűnt elkövető férfiben. Ezek a rémisztő, kihallgatott történetek, amelyeket Londonban és Budapesten, villamoson, vonaton vagy az utcán rögzítettek a társulat tagjai, alkotják az előadás vázát. Számtalan narrációs technikán keresztül viszik bele az alkotók a nézőket Frank Stein világába. Egy olyan világba, ahol az emberek kendőzetlenül vallják meg saját történeteiket, és felteszik maguknak a kérdést: Megteremthetjük-e a szörnyet nemcsak magunkban, hanem másokban is történeteinken keresztül? Végül is
mindannyiunkban ott van a szörny, amit a magunkról alkotott történeteken keresztül létrehozunk, táplálunk majd profitálunk belőle. Önnarráció, történetgyártás és - értelmezés a Scalla storytelling technikájával, ahol bárki lehet a teremtő és az általa létrehozott és életben tartott lény is.

Szereplők: Jászberény Gábor Szalontay Tünde Messaoudi Emina

Dramaturg: Garai Judit
Asszisztens: Stefán Gréta
Produkciós munkatárs: Sáfrány Eszter
Jelmez: Vecsei Kinga Réta
Rendező: Alexis Latham

Ajánló


Händel: Messiás – II. rész Budapesti Akadémiai Kórustársaság Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Sei Solo a Violino senza Basso accompagnato. Ez a szerény, rövid cím szerepel…