Program


Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossiniről a legtöbb operabarátnak A sevillai borbély humora jut eszébe, meg a Hamupipőke, amely szintén vígopera. És persze a nyitányok. Ha komoly műre gondolunk, a magasztos Tell Vilmost idézzük emlékezetünkbe. Itt az alkalom, hogy rácsodálkozzunk a zeneszerző első itáliai és nemzetközi sikerére, amelyet életművének egyik elkötelezett értője, Stendhal a zeneszerző legnagyobb remekművének tartott.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 29. péntek, 19:00

Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossiniről a legtöbb operabarátnak A sevillai borbély humora jut eszébe, meg a Hamupipőke, amely szintén vígopera. És persze a nyitányok. Ha komoly műre gondolunk, a magasztos Tell Vilmost idézzük emlékezetünkbe. Itt az alkalom, hogy rácsodálkozzunk a zeneszerző első itáliai és nemzetközi sikerére, amelyet életművének egyik elkötelezett értője, Stendhal a zeneszerző legnagyobb remekművének tartott. Ez is komoly opera, ráadásul korai mű, amely ezúttal a legilletékesebbek: a pesarói Rossini Operafesztivál művészeinek előadásában szólal meg.

A Tancredi (Tankréd) című kétfelvonásos operát Voltaire 1759-ben keletkezett színműve alapján írta Gioacchino Rossini. Különös belegondolni: alig néhány nappal a komoly opera ősbemutatója előtt Rossini egy másik műve, a szórakoztató Bruschino úr megbukott, ezért aztán amikor az új darabot 1813. február 6-án, a velencei Teatro Fenice műsorra tűzte, a zeneszerző annyira tartott az újabb fiaskótól, hogy az előadás egy része alatt a színpad alá bújt, hogy senki se láthassa, ha bekövetkezik a kudarc. A történet Tasso Megszabadított Jeruzsáleméből származik. A Rossini-opera eredeti, velencei változata a lieto fine, a boldog befejezés megoldását választja, ám később a zeneszerző komponált egy tragikus finálét is. A pesarói Rossini Operafesztivál előadásai minden évben, augusztusban láthatók és hallhatók a zeneszerző szülővárosában. A fesztivál célja, hogy segítsen sokoldalúan megismertetni a komponista örökségét. A Müpába érkező előadás énekesgárdája nemzetközi, a címszerepet alakító Maria Barakova ünnepelt fiatal orosz szoprán.


Vezényel: Nikolas Nägele

Szereplők:
Tancredi    Maria Barakova
Amenaide    Giuliana Gianfaldoni
Argirio    Szergej Romanovszkij
Orbazzano    Nicolò Donini
Roggiero    Chiara Tirotta
Isaura    Valeria Girardiello

Közreműködők:
Coro Ventidio Basso (karigazgató: Giovanni Farina)
Pannon Filharmonikusok

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!