Program


RESTLESSLEGS

RESTLESSLEGS

Nincs kiút, se be a sűrűjébe, megrekedtünk valahol a kettő között az örökös akarás kusza rengetegében. A tenni vágyás, a tehetetlenség és a nyughatatlanság népbetegsége ez. Tennénk, de mit? És különben is minek? Mennénk, de már fáradtak vagyunk. Pihennénk, de nem tudunk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 3. péntek, 19:00

Restlesslegs – Freak Fusion Cabaret

Nincs kiút, se be a sűrűjébe, megrekedtünk valahol a kettő között az örökös akarás kusza rengetegében. A tenni vágyás, a tehetetlenség és a nyughatatlanság népbetegsége ez. Tennénk, de mit? És különben is minek? Mennénk, de már fáradtak vagyunk. Pihennénk, de nem tudunk. 

A darab témája a ‘nyugtalan láb’ szindróma (szakirodalomban RLS – restless legs) az alvászavarok egyik jellegzetes, gyakori formája. Nehéz körülírni ezt az érzést: olyan mint egy akaratlan ásítás a végtagokban, egy zavaró, feszítő, nyugtalanító, viszkető, kellemetlen, tekergő, zsibbasztó inger, ami nem enged nyugodni, megpihenni. Az öt szereplő rengeteg kötél segítségével a megkönnyebülést keresi, kutatja: önmagukat és egymást a végkimerülésbe kergetve, illetve a köteleiket és az idegeinket a végtelenségig csomózva és feszítve.

Az előadást a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Előadók/ alkotók:

Csuzi Márton

Daniel Relle

Gaia Santuccio

Lennart Paar

Zoletnik Sophie

Alkotók:

Fénytechnika: Galkó Janka

Zene: Trentemoller, r.roo

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!