Program


Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához. Topolánszky Tamás Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 1. csütörtök, 19:00

Ravel: Boleró
táncjáték, 1 felvonásban

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan (Bartók: A fából faragott királyfi, a Gyermekenek c.sorozat válogatott darabjaira koreografált Játszótér; a Liszt Ferenc műveire készült Magyar rapszódia) ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához.
Topolánszky Tamás tagozatvezető koreográfus ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású Bolerójára komponálja új bemutatóját.
A tévhittel ellentétben az összefogódzás nélkül lejtett háromnegyedes boleró nem népi eredetű: Sebastian Cerezo spanyol táncos saját „találmányként” mutatta be 1780-ban.  A csalogatós-erotikus páros tánc jellegzetessége a táncosok hirtelen pózba merevedése fej fölé emelt karokkal. A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás, ez alkalommal környezetvédelem fontosságára helyezi a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással! Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, talaj és levegő vesznek körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem közösségeink boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. A meredt testtartás és felemelt karok helyett, fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, irányt mutat az megóvás irányába.
A Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait (Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Cigány, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei
Koreográfus: Topolánszky Tamás, Harangozó díj-as, Érdemes művész

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

bohózat két felvonásban

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!