Program


Rajkó 70 / LISZT ÜNNEP 2022

Rajkó 70 / LISZT ÜNNEP 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 21. péntek, 19:30

Rossini: A sevillai borbély – részlet

Liszt: 2. magyar rapszódia

Bizet: Carmen – részlet

Balogh László: Variációk egy témára

Sarasate: Zigeunerweisen (Cigányosan)

Liszt: Magyar fantázia 

Farkas: Koronációs verbunk

Monti: Csárdás

Farkas: Cigányfantázia

Reményi–Farkas: Repülj, fecském

Mészáros–Berzsenyi: Tapsos tánc

Kodály: Kállai kettős

 

Közreműködik: Lendvay József [5] – hegedű, Balázs János [6] – zongora, Lisztes Jenő [2, 4] – cimbalom, Rajkó Zenekar (igazgató: Gerendási István), Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), a Rajkó Művészegyüttes Tánckara, Sziráky Tímea Dance Company

Vezényel: Werner Gábor [6, 12]

 

A 70 éve, 1952-ben alapított Rajkó Zenekar számos díj, kitüntetés és cím büszke birtokosa, legutóbb pedig különösen értékes elismerésben részesült, amikor a roma fiatalok zenei képzését célzó speciális oktatási programja, a Rajkó-módszer bekerült a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába. Mi sem természetesebb, mint hogy a zenekar a magyar kultúra nagykövete.

A Rajkó repertoárján a hagyományos kávéházi cigányzene mellett megtalálható az operett, a népzene és klasszikus mesterek kompozíciói, különösen ha ez utóbbiak valamilyen módon kapcsolódnak a cigányzene tradíciójához – így vált Liszt Ferenc muzsikája is e repertoár szerves és fontos részévé. A jubileumi koncerten a zongoraművész Balázs Jánossal kiegészülve Liszt nagyszabású rapszódiája, a Magyar fantázia szólal meg „Rajkó-stílusban”, Lisztes Jenő cimbalmosi virtuozitását szintén egy Liszt-darabban csodálhatjuk meg, míg Sarasate nevezetes darabja pedig a nagyszerű Lendvay József szólójával hangzik fel.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!