Program


Rachele Andrioli & Rocco Nigro / Mimmo Epifani & The Barbers / EURÓPAI HIDAK 2019

Rachele Andrioli & Rocco Nigro / Mimmo Epifani & The Barbers / EURÓPAI HIDAK 2019

A tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocco Nigro korábban a műfaj legrangosabb zenekaraival - köztük a Canzoniere Grecanico Salentinóval és Antonio Castrignanóval - dolgozott, de már együtt is három albumot készítettek, a legutóbbit 2018-ban, Maletiempu címmel. Amit pedig a koncertjeiken nyújtanak, az több mint pizzica: a délolasz tánczenétől a portugál fadón át a mexikói rancheráig terjed.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 20. péntek, 20:00

2019. szeptember 20. péntek
20:00 — 22:00

La notte della taranda (A tarantella éjszakája) címmel 1998 óta minden évben fesztivált rendeznek Salentóban, a legjobb tarantella- és pizzica-zenekarok részvételével. A hagyomány szerint a tarantula pókok mérgétől egyetlen módon szabadulhattak meg a halandók: ha szélsebes pörgéssel kitáncolták magukból. Ennek nyomán kapták a tarantella nevet azok a tüzes délolasz táncok, melyekben olyan szenvedélyes mozdulatokra ragadtatták magukat a táncosok, mintha megcsípte volna őket egy tarantula.
A Müpát szerencsére nem fenyegetik madárpókok, mindazonáltal a 2019-es Európai Hidak fesztivál keretében a legjobb pizzica-zenekarokat látja vendégül. A tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocco Nigro korábban a műfaj legrangosabb zenekaraival - köztük a Canzoniere Grecanico Salentinóval és Antonio Castrignanóval - dolgozott, de már együtt is három albumot készítettek, a legutóbbit 2018-ban, Maletiempu címmel. Amit pedig a koncertjeiken nyújtanak, az több mint pizzica: a délolasz tánczenétől a portugál fadón át a mexikói rancheráig terjed. Ezért is szokták Rachelét Amalia Rodriguezhez és Chavela Vargashoz hasonlítani.
A mandolinos-énekes Mimmo Epifani a muzsikus borbély, Costantino Vita műhelyében vette első mandolinleckéit - az iránta érzett tisztelet okán nevezte el „borbélyoknak” 2004-ben megalakított zenekarát. Később aztán a padovai konzervatóriumban más műfajokra és más népek zenéire is kiterjesztette tudását. Az elmúlt tizenöt évben négy albumot jelentetett meg - a legutóbbit tavaly, Putiferio címmel -, melyekkel a pizzica műfaj élő legendájává vált. Állítólag nincs még egy mandolinos, aki hozzá hasonló virtuozitással borotvál…

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!