Program


Puccini: A Nyugat lánya / MET - EA / 2018

Puccini: A Nyugat lánya / MET - EA / 2018

Puccini: A Nyugat lánya több

Fantasztikus páros lép színre Puccini operájában, amelyet éppen a New York-i Metropolitanben, Toscanini vezényletével mutattak be annak idején. A Hollandiában született Eva-Maria Westbroek abban is különleges, hogy sokszor a repertoár perifériájára került művekben alakít főszerepet, lenyűgöző intenzitással: ezúttal a vadnyugati hősnőt, Minnie-t kelti életre. Partnerét, Jonas Kaufmannt aligha kell bemutatni, hiszen nem is olyan régen a Müpa közönsége is megcsodálhatta sokoldalúságát. A sztártenort most igazi rosszfiúként, a bandita Dick Johnsonként üdvözölhetjük. Jack Rance seriff szerepét az a Željko Lučić kapta, aki 2006 óta visszatérő vendége a Metnek, nevéhez olyan örök emlékű Verdi-alakítások fűződnek, mint Rigoletto, Macbeth és Jago.
Az előadás karmestere, a genovai születésű Marco Armiliato két évtizede vezényli a New York-i operaház Puccini- és Verdi-produkcióit. Az operát színpadra állító Giancarlo Del Monaco az egyik legelismertebb és legkeresettebb rendező, a Metropolitan Operában éppen A Nyugat lánya volt az első munkája 1991-ben. (A rendező egyébként a 20. század egyik legnagyobb tenorjának, Mario Del Monacónak a fia.) A vadnyugati történetben a Polka Szalon pincérét Carlo Bosi, Sonora aranyásót Michael Todd Simpson, Ashby vasúttársasági ügynököt Matthew Rose, Jake Wallas vásári énekest pedig Oren Gradus alakítja.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Giancarlo Del Monaco

Vezényel: Marco Armiliato 
Díszlet és jelmez: Michael Scott
Fény: Gil Wechsler
Szereposztás: Minnie (Eva-Maria Westbroek), Dick Johnson (Jonas Kaufmann), Nick (Carlo Bosi), Jack Rance (Željko Lučić), Sonora (Michael Todd Simpson), Ashby (Matthew Rose), Jake Wallas (Oren Gradus)

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Ajánló


07.22-én a Presszókertben az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene egyik ikonja, aki tizenharmadik budapesti nagykoncertjére készül 2020.…

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…