Program


Pellet Sebestyén zongoraestje  - „MVM Koncertek – A Zongora”

Pellet Sebestyén zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”

Pellet Sebestyén Junior Prima és Kocsis Zoltán-díjas zongorista 6 évesen kezdett zongorát tanulni a váci Bartók Béla Zeneiskolában Jámborné Skripeczky Mariann-nál. 2014 és 2018 között a Szent István Szakgimnáziumban Monostori Gábor növendéke volt. 2018-ban első helyen vették fel a Zeneakadémiára, ahol Kemenes András és Némethy Attila voltak a tanárai.  több

Aktuális előadásokMesterképzését 2021 szeptemberében kezdte meg a bázeli Zeneakadémián Fejérvári Zoltán osztályában.

Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. A 2015-ös és 2018-as Békéscsabai Országos Zongoraversenyeken 2. helyezést ért el, a Budapesti 4. Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen a legjobb magyar résztvevő díját, a 2017-es Országos Csembalóversenyen 1. helyezést kapott.

2021-ben a Nemzetközi Los Angeles-i Liszt Versenyen két kategóriában is első díjat hozott el, az American Liszt Society Különdíja és a legjobb előadásért járó különdíj mellett.

Magyarországon fellépett már a legtöbb jelentős hangversenyteremben, 2020 márciusában a budapesti Zeneakadémia Nagytermében Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenyével, 2021 májusában pedig a ’MÜPA’ Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében debütált a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretén belül. Többször is fellépett a Magyar Rádió Márványtermében, legutóbb egy teljes estés Liszt koncerttel, amely 2022 februárjában került adásba. 2022-ben a bázeli Zeneakadémián megrendezett házi verseny egyik győztese, ennek eredményeképpen júniusban fellépett Bázel legjelentősebb komolyzenei hangversenytermében, a Stadtcasinoban a Sinfonieorchester Basel-lel, ahol Liszt Ferenc Á-dúr zongoraversenyét adta elő.

2022-ben nyerte el a Kocsis-Hauser Alapítvány által alapított Kocsis Zoltán-díjat zongora kategóriában. Ugyanebben az évben Junior Prima díjban is részesült.

Műsor:
Liszt: Obermann völgye (Vándorévek I. no. 6)
Schumann: Waldszenen, op. 82,
Brahms: C-dúr szonáta, op. 1

Fotó: Kondella Misi

 

Ajánló


Dal- és áriaest két részben, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

Budapest, 2023. március 22. – Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!