Program


Pastorale B 2020 IV/1 hangverseny

Pastorale B 2020 IV/1 hangverseny

Fantasztikus szimfónia
Berlioz világa

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 16:00

Pastorale

Családi előadás-sorozat a Pesti Vigadó Dísztermében,
a Zuglói Filharmónia és a Magyar Művészeti Akadémia
közös rendezésében

Zene, tánc, kép – élmény, ismeret, öröm! 

Fantasztikus szimfónia
Berlioz világa

Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar, vezényel: Kovács János
Közreműködnek:
Schöck Atala – ének 
Háry Ágnes – brácsa
a Magyar Táncművészeti Egyetem balett tanszékének hallgatói
Szerkesztő-műsorvezető: Solymosi Tari Emőke

Az egyedi szerkesztésű, minden korosztálynak élményt adó Pastorale családi hangversenysorozat 2020-as nyitókoncertje ezúttal a francia romantika egyik legnagyobb mesterének zenei világát mutatja be. Hector Berlioz (1803–1869) zenetörténeti jelentőségű Fantasztikus szimfóniájának három tételét a közönség oly módon ismerheti meg, hogy a zenetörténész-műsorvezető előre ráirányítja a figyelmet az egyes zenei témákra, illetve azok karakterváltozásaira. Részletek hangzanak el a Nyári éjszakák című dalciklusból, a Harold Itáliában című brácsaszólós szimfóniából, a Faust elkárhozása című drámai legendából és a Rómeó és Júlia című drámai szimfóniából. A Szent István Király Szimfonikus Zenekart ezúttal egy nagyszerű vendégkarmester, a többek között Kossuth-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal és Prima Primissima Díjjal kitüntetett Kovács János dirigálja. A hangversenyt két balettprodukció és gazdag vetített képanyag teszi teljessé.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!