Program


Pannonia Allstars Ska Orchestra - Folk Special: A karibi Bartók-kaland

Pannonia Allstars Ska Orchestra - Folk Special: A karibi Bartók-kaland

A PASO a népzenészekkel kiegészült felállással mutatja be az anyagot, de a felvételen szereplő vendégeken kívül egyszeri alkalommal közreműködik Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere is. Ezen felül korábbi PASO-dalok is hallhatók lesznek erre a dús felállásra áthangszerelt formában - egy egész estét betölt majd a PASO folk-hangulat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 19. péntek, 20:00

Pannonia Allstars Ska Orchestra
Folk Special: A karibi Bartók-kaland

A 2023-ban fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Pannonia Allstars Ska Orchestra egy egészen különleges lemezbemutatót tart ezen az estén, hiszen a nagynevű, kétszeres Latin Grammy-díjas amerikai producerrel, Victor Rice-szal készített album még az ő, amúgy rendkívül színes pályájukon is abszolút egyedülálló. Már a koncepció is figyelemre méltó: a jelenleg Brazíliában élő Rice Bartók Béla rajongójaként a magyar népdalkincsből kiválasztott dalokat a PASO-val közösen karibi zenei környezetbe helyezve mutatja be, hangsúlyozva a két világ muzikális hasonlóságait, közös nevezőit.

Victor Rice producer még a Manhattan School of Music-on végzett zenetanulmányai során szeretett bele végérvényesen Bartók Béla életművébe, így régi célkitűzése volt, hogy felmutassa a magyar népzene és a karibi zenei világ hasonlóságait. Mivel a PASO már korábban is kísérletezett hasonlóval, így ideális partner volt a munkában, nem véletlenül érkezett Rice felkérése az együtteshez. A producer Magyarországra utazott és személyesen is részt vett az anyag rögzítését megelőző próbákon, illetve felügyelte a lemez felvételét is, amelyre a zenekar számos, népzenei körökben ismert és elismert vendégzenészt hívott, tekerőlanttal, hosszú furulyával, hegedűvel, cimbalommal és népi énekkel bővítve az amúgy is gazdag hangszerelést. A PASO a népzenészekkel kiegészült felállással mutatja be az anyagot, de a felvételen szereplő vendégeken kívül egyszeri alkalommal közreműködik Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere is. Ezen felül korábbi PASO-dalok is hallhatók lesznek erre a dús felállásra áthangszerelt formában - egy egész estét betölt majd a PASO folk-hangulat.

Pannonia Allstars Ska Orchestra:
trombita - Koós-Hutás Áron
harsona - Vajay László
billentyű - Benkő Dávid
gitár - Tisza Gergő
basszusgitár - Pozsgai Vince
dob - Krecsmáry Zsolt
ének - Tóth Kristóf

Vendég: Agócs Márton

Közreműködők:
ének: Nádasdy Fanni
hegedű: Barna György
cimbalom, hosszú furulya, fuvola: Egervári Mátyás
furulya: Endrődi Szabolcs
tekerőlant: Hajas Gábor
szaxofon, klarinét: Mester Dániel

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

bohózat két felvonásban

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!