Program


PÁLÚR JÁNOS ORGONA KONCERT

PÁLÚR JÁNOS ORGONA KONCERT

Nagy örömmel szeretnénk bemutatni Önöknek az első V4 Nemzetközi Zongorafesztivált, amely Sárospatakon kerül megrendezésre 2018. augusztus 24–30. között.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 29. szerda, 16:00

A visegrádi négyek egyetlen zongorafesztiváljaként 16 koncerttel, négy helyszínen ünnepeljük majd ezt a csodálatos hangszert a hazai és nemzetközi zenei élet legkiemelkedőbb művészeivel!

Debussy halálának 100. évfordulóján a zeneszerző művei meghatározóak lesznek a fesztiválon. Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója nagyszerű alkalmat ad arra, hogy megemlékezzünk Paderewskire, mivel a zeneszerzőnek esszenciális szerepe volt az ország autonómiájának elérésében.

A fesztivál augusztus 24-i, nagyszabású nyitókoncertjét követően, az esti koncerteken olyan világhírű zongoraművészek szólóestjeit élvezheti a közönség, mint Nelson Goerner, Kevin Kenner vagy Dang Thai Son.
Rising Stars sorozatunkban négy ígéretes fiatal zongoraművész kap lehetőséget bemutatkozásra a visegrádi négyeket képviselve.

Szeretettel várjuk Önöket erre a hét gyönyörű napra, amely, ígérjük, hatalmas élvezetet nyújt majd!

PÁLÚR JÁNOS ORGONAKONCERTJE

Párizs Városának Nagydíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona- és improvizációtanára, a budapesti Fasori református templom orgonistája. Tanulmányait Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry tanítványaként folytatta a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-on.
Még diákéveiben megnyerte a mecheleni Flor Peeters és a budapesti Gárdonyi Zoltán Emlékversenyek első díját, franciaországi tanulmánya végén a Párizsi Előadói Nagydíjat és a párizsi nemzetközi orgonaverseny kortárs zenei különdíját is.

Európa 17 országában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, az Orosz Föderációban és Ausztráliában adott hangversenyeket, melyek közül néhányat több rádió is egyenes adásban közvetített. 24 CD-t készített, négy kiadónál. Liszt Ferenc 200. születésnapjára jelentette meg kiemelten magyar orgonákat bemutató 200 improvizációját, első 11 improvizációs CD-jének összefoglalását. Közel 30 éves művészi pályafutását 2017-ben Liszt-díjjal ismerték el.

Műsor:

Widor: 6. szimfónia, I. tétel
Gárdonyi Zoltán: Tudom, kinek hittem
Schumann: Négy vázlat
Gárdonyi Zoltán: Erős vár a mi Istenünk
Kodály-Pálúr: Adagio
Improvizáció

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

elkafkásodás két részben

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!