Program


Orientale Lumen - Doros (Moszkva)

Orientale Lumen - Doros (Moszkva)

A Magyarországon és külföldön egyaránt méltán elismert Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros közös koncertet ad a debreceni Szent Anna-székesegyházban. Nagy öröm, hogy 2022-ben ismét Debrecenbe érkezik az Orientale lumen sorozat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 29. szombat, 19:15

 

Mindkét társaság nagyszerű zenei élményeket ígér a közönségnek: az orosz énekegyüttes elnevezése görögül ajándékot jelent, a magyar férfikar névadóját pedig kortársai a Szentlélek hárfájaként is emlegették. Moszkva talán legismertebb építészeti emlékét, a Vörös téri Boldog Vazul székesegyházat szinte mindennap a Doros hangja tölti be. Az együttes 2019-benakkor még kvintettkénta SzentEfrém meghívására koncertezett először hazánkban, most egy hatodik taggal bővülve térnek vissza. A két világhírű együttes nem csupán zenei érdeklődésben osztozik: egyidősek is, hiszen 2002-ben alakultak meg. A Szent Efrém Férfikar a bizánci kereszténység vokális örökségének avatott előadója, de épp ilyen elkötelezett a magyar férfikari hagyományba tartozó művek és a kortárs kóruszene megszólaltatása iránt is. Tagjai nem riadnak vissza attól, hogy átiratokat készítsenek vagy komponáljanak, sőt nem idegen tőlük a humor sem. A Doros Ensemble otthonosan mozog a szláv kórusrepertoárban, és szívesen vesz részt a keleti keresztény egyházzenét új kontextusba helyező projektekben. 

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne adj’ Isten migránsokon keresztül is megérkezhet…

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!