Program


Orgonabemutató

Orgonabemutató

Épületlátogatás jeggyel kedvezmény vehető igénybe

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 18. vasárnap, 11:00

Mi az a regiszter és a manuál? Hogyan hozza működésbe a sípokat a billentyűzet? Milyen hangja van a legkisebb sípnak és mekkorát szól a legnagyobb? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Zeneakadémia orgonáját bemutató 60 perces előadáson Szabó Balázs orgonaművésztől, aki a hangszer rekonstrukciójának egyik szakmai vezetője volt.

Száztizenkét éve, 1907. május 15-én szólalt meg először a Nagyterem koncertorgonája, amely most visszakapta régi hangzását, az újjáépítést követően az eredeti hangszer került vissza a helyére. A bemutatón szó lesz a régi orgonasípok kalandos sorsáról és a játszóasztal bravúros rekonstrukciójáról, de arról is, hogy épült be a legújabb technika is a vezérlésbe. Természetesen hallani is lehet majd a „hangszerek királynőjét”, Szabó Balázs avatott játékával.
 
Aki az orgona mellett a Zeneakadémia épületét is szeretné megismerni, lehetőség van az orgona bemutatót megelőzően épületlátogatáson is részt venni. A csoportok létszáma korlátozott, ezért érdemes időben jegyet váltani.

Az orgonabemutatót megelőző épületlátogató túrára szóló jeggyel rendelkezők, 1500 Ft-os jegyáron válthatnak jegyet az orgonabemutatóra.

 

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!