Program


Organized Rhythm

Organized Rhythm

A Müpa-orgonaestek fontos vonása, hogy nemcsak a hagyományt őrzik a régi repertoár műsoron tartásával, de újítanak is: a program kialakítása és az orgona más hangszerekkel való társítása területén egyaránt. Ezen a különleges estén például főként amerikai és angol zenét hallhatunk - ütőhangszerekkel fűszerezve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 7. kedd, 19:30

A koncert „keretes szerkezetű”', mint némely költemények. A műsor elején és végén egy-egy nagyon jól ismert, nagyon népszerű mű hangzik fel. Az első az amerikai Aaron Copland (1900-1990) 1942-es keltezésű háborús-hazafias mozgósító darabja, a humanista Fanfare for the Common Man (Az egyszerű ember fanfárja) - a 20. századi zene egyik legnépszerűbb alkotása. A záró szám pedig az angol Gustav Holst (1874-1934) Bolygók című sorozatának Mars, Vénusz és Jupiter tétele. Érdekesség, hogy a koncerten szintén elhangzó Plútó tétel nem Holst zenéje: Clive Driskill-Smith és Joseph Gramley felkérése nyomán Stephen Eddins (1954) írta meg, ily módon ezt a zenét a két muzsikus pótlólag, kiegészítésként illeszti Holst sorozatába. Eredetileg mind a Copland-, mind a Holst-alkotás zenekari kompozíció - pontosabban Copland fanárja eredetileg rézfúvók és ütők együttesére íródott, Saint-Saëns pedig két zongorára és kamaraegyüttesre hangszerelte Az állatok farsangja tételeit. .
Az 1978-ban született Clive Driskill-Smith angol orgonista. Etonban és a Winchester College-ban tanult, majd az oxfordi Christ Church másodorgonistája lett. Részt vesz a Christ Church Kórusának koncertjein, lemezfelvételein és turnéin. Az Organized Rhythm nem a mai hangverseny címe, hanem Clive Driskill-Smith és az 1970-ben született amerikai ütőhangszeres művész, Joseph Gramley állandó duójának neve. Joseph Gramley szólistaként, tanárként és zeneszerzőként is tevékeny, az Organized Rhythm mellett tagja még a Silk Road Ensemble elnevezésű együttesnek is.

Műsor:

Copland: Fanfare for the Common Man
Susman: Haskalah
Copland: Hoe-Down
Cochereau: Bolero Charles Racquet témájára
Saint-Saëns: Az állatok farsangja - Bevezetés; Az oroszlán királyi indulója; Akvárium; Fosszíliák
Holst: A bolygók, op. 32 - Mars, Vénusz, Jupiter

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!