Program


Nézőművészeti Kft.: KIVETTEM A FEJEMBŐL EGY GÖMBÖT
4

Nézőművészeti Kft.: KIVETTEM A FEJEMBŐL EGY GÖMBÖT

(A Nézőművészeti Kft. előadása)
abszurd zenés kabaré
Danyiil Harmsz írásaiból
Az előadás hossza: kb. 70 perc, szünet nélkül  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 21. vasárnap, 19:00

UTOLSÓ ELŐADÁS!

Fordította: Hetényi Zsuzsa

Közreműködik:
Roszik Hella
Katona László
Darvas Kristóf
Csizmás András
Mezőfi István

Zeneszerző: Darvas Kristóf
Dramaturg: Cseicsner Otília
Jelmezterező: Pirityi Emese
Produkciós vezető: Gyulay Eszter
Rendező: Rusznyák Gábor

Orfeumi hangulatot idéző esténken Szemjon Szemjonovics szemüvegéről éppúgy szó esik, mint az orosz boltokban kapható uborkák méretéről vagy arról, hogy mit tehet a matematikus a fejében található geometriai alakzatokkal.
Danyiil Harmsz – a maga korában progresszívnek számító orosz író-megzenésített szövegei váltakoznak prózai betétekkel, íly módon idézve meg egy furcsa, múlt századi közeget és életérzést.
Darvas Kristóf zenéi a humort és a lírát, a drámaiságot és a melankóliát ötvözik, és ezáltal egy igazán izgalmas időutazást teremtenek. Harmsz történeteinek fájdalmasan abszurd világa még így, közel 90 év távlatából is nagyon közelinek tűnik.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti, már-már szinte a műfaj…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!