Program


Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Magyar-est

Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Magyar-est

A Venti Chiavi Gitártrió Hangversenysorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 23. vasárnap, 18:00

A Nemzetek Zenéi Három Gitáron-program célja, a klasszikus zene népszerűsítése elsősorban a fiatal közönség körében, az egyre populárisabb klasszikus gitárt és a kamarazene előnyeit felhasználva.

A klasszikus gitáros kamarazene egy kiváló eszköz arra, hogy ugyanazon a koncerten megszólaljon egy spanyol balettrészlet, egy magyar kanásztánc, egy olasz operanyitány vagy egy orosz zongoraciklus, transzferhangszer a fiatal generáció és a komolyzene között.

A Venti Chiavi Gitártrió jelenleg Magyarország legsikeresebb, illetve legtöbb nemzetközi versenyhelyezéssel rendelkező klasszikus gitáros kamarazenei együttese, fiatal koruk ellenére számtalan helyen koncerteznek Európa-szerte, népszerűsítve ezzel a magyar klasszikus zenei értékeket.

A zenekar tagjai maguk is pedagógusok az alap-közép-és felsőfokú gitároktatásban, ketten a PTE aktívan kutató doktorandusz hallgatói, kiemelten fontos számukra a fiatal generációval való aktív és hatékony zenei kommunikáció.

Koncertjeik célja, hogy megismertessék és megkedveltessék közönségükkel repertoárjukat melyben megszólaltatnak nyolchúros gitárt, mandolint, illetve oktávgitárt is.

Moderátoruk Tóth Álmos, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, valamint a Diabelli Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

A trió tervezett koncertsorozata három típusú zenei anyagot dolgoz fel.

MAGYAR-EST

A gitártrió saját koncertrepertoárjában különös hangsúlyt fektet a magyar klasszikus zenére, a kulturális hagyományokra, eredeti műveket és átiratokat is előszeretettel játszanak.

Zenei anyanyelvként kezelik a magyar komolyzenét, és a koncert céljaként tűzik ki, hogy a fiatal generációnak is átadják ezt a képességet. A tervezett műsorban felcsendülnének Bartók Béla, Weiner Leó, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Tóth Armand, Kurtág György, Madarász Iván, Balassa Sándor, és Hollós Máté művei is.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!