Program


Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Móricz Zsigmond műve igazi prózai és színpadi örökzöld! Letűnt világot idéz a duhajkodó, ifjú földesúr és feleségének története, de van benne valami múlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni.

 több

2019. július 06. 20:30
Esőnap: július. 7. 20:30

Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül
vígjáték

Három napja tart a dínom-dánom Nyíri Balázsnak, a vidéki kisbirtokosnak a kúriáján. Mikor a vendégek már hazamentek, Balázs folytatni akarja a mulatozást; Pólikának, a feleségének azonban elege van az ura folytonos mulatozásából, ezért elhatározza, hogy a nagynénjeihez költözik. A férj persze mindenáron megpróbálja visszahódítani a feleségét. Balázs szövetségesre is talál Lajos bácsi – a három nagynéni testvérének – személyében. Az ő noszogatására végül levelet küld a férjének, amelyben arra kéri, szöktesse meg, és vigye haza. És mint azt a mesékben megszokhattuk, természetesen minden jóra fordul.

Móricz Zsigmond műve igazi prózai és színpadi örökzöld! Letűnt világot idéz a duhajkodó, ifjú földesúr és feleségének története, de van benne valami múlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni.

Az előadásban végig autentikus magyar népzenét használunk, amelyen keresztül kicsit visszakanyarodhatunk a gyökereinkhez, erre szolgál a népzene mellett a néptánc is. A koreográfiák szintén hamisítatlan néptáncra épülnek.

Szereposztás:

BALÁZS, nyíri birtokos: Csomós Lajos
PÓLIKA, a felesége: Csonka Dóra
ZSANI NÉNI: Kovács Edit Jászai Mari-díjas
PEPI NÉNI: Fehér Tímea
MINA NÉNI: Nagy Erika
LAJOS BÁCSI: Mészáros Mihály
BIRI: Földesi Ágnes Villő
VERONIKA,vígözvegy: Boldog Ágnes szh.
MÁLCSI NÉNI: Szojka Cinthia Daniella szh.
VIKTOR, pesti jogász: Tege Antal
TERÉZ NÉNI: Lakatos Viktória
ELSŐ ASSZONYSÁG: Kerek Vivien
MÁSODIK ASSZONYSÁG: Kőrösi Berta
ELSŐ URASÁG: Puskás Dániel szh.
MÁSODIK URASÁG: Lévai Attila
BORCSA, szakácsné: Liszi Melinda
ZSUZSI,szolgáló: Sánta Dzsenifer szh.
PETÁK: Csipke Sándor
KISCSELÉD: Dudás Fanni szh.
MIRCSE: Szabó Zoltán
KISVICÁKNÉ: Veselényi Orsolya

Táncosok: Bokor Zoltán, Garai Maja szh.,  Gáspár Bendegúz, Ivanics Alexandra szh, Juhos Marcell szh., Mlinár Péter, Nádra Kitti szh., Vozár Virág

Zenekar: ifj. Sztojka Zoltán és Zenekara: Prímás: ifj. Sztojka Zoltán Hegedű: Schäfer Szilveszter, Brácsa: Sztojka Zoltán, Nagybőgő: Sztojka Tamás, cimbalom: Sztojka Csaba

Súgó: Roszik Ivett
Ügyelő: Szepsi Szilárd
Díszlettervező: Egyed Zoltán
Jelmez: Kiss Kata
Rendezőasszisztens: Sallai Zsóka
Koreográfus: ifj. Mlinár Pál
Rendező: Katkó Ferenc