Program


Anima Musicae: Mozart, a hegedűművész
4

Anima Musicae: Mozart, a hegedűművész

Mozart öt teljes hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén. Mozart életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 21. péntek, 19:30

Mozart, a hegedűművész
Zeneakadémia, Nagyterem
2020. február 21.,  19.30

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart:
B-dúr hegedűverseny No. 1, K. 207
D-dúr hegedűverseny No. 2, K 211
G-dúr hegedűverseny No. 3,  K. 216
D-dúr hegedűverseny No. 4, K. 218
A-dúr hegedűverseny No. 5, K. 219


Mozart öt teljes hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén. Mozart életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik. Akárha egy képzeletbeli operát néznénk, amelynek főszereplője Mozart, a hegedűművész. A tizenkilenc éves zseni ugyanis e művek születésekor a salzburgi érsek zenekarának koncertmestere.

Hegedűművész-komponista, a szó legnemesebb értelmében, ezek a művek ugyanis a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezete.
Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóiból, hogy a kamarazene által közösséggé formálódva a zene ihletett pillanatait együtt átéljék. Tíz év távlatából, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként - berlini Philharmonie, lipcsei Gewandhaus, bécsi Musikverein, belgrádi Kolarac, zaragozai Auditorio -, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista társaként zenei hitvallásuk csak erősödött: céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae - a zene lelke.

Kiváló társuk ebben David Grimal hegedűművész, az est szólistája, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége,  szólistaként a legnevesebb zenekarok –  Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker – vendége. 2004-ben megalapította a Les Dissonances együttest, amely új modellt tűzött az európai zenei élet térképére. A karmester nélküli szimfonikus zenekar művészeti vezetőjeként a kvartettektől a legnagyobb szimfonikus művekig pusztán kamarazenélésre építve adnak elő a mainstream repertoárból.

Közreműködik: David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar
Művészeti vezető: G. Horváth László



Ajánlatunk


vígjáték két részben

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!