Program


Aktuális előadások



A Subscriber: Identity. Module egy kísérleti tánc-performansz és elektronikus zenei projekt, melynek témája az egyének és őket körülvevő rendszer. Az előadás folyamatosan reflektál az adott környezeti stuktúrákra, amiben megvalósul és olyan kérdéseket vet fel, mint hogy a szabályokat az egyének alakítják vagy a környezethez való alkalmazkodás hatására jönnek létre? Egyáltalán megfoghatóak e a szabályok két személy perspektíváján át, vagy amiről szó van az egy nagyobb kollektívebb szabályrendszer? Ki alkotja a szabályokat, kik a résztvevői és kik jogosultak azt alakítani? Kire milyen szabályok vonatkoznak és ki húzza meg ezeket a határvonalakat?

Ahogy sűrűsödnek ezek a szabályok az egyének szépen lassan elvesznek a rendszer útvesztőjében. Mikor ragadtunk be a struktúrákba és börtönöztük be magunkat fejet hajtva a megadott szabályoknak? Hol kezdődik és végződik az egyén személyes akarta? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás a tér vonalai és nézők jelentlétének segítségével. Invitálva őket arra, hogy az előadókkal együtt vizsgálják a látható és hallható rendszereket. A darabban a zenének is autonóm szerepe van, amely folytonosan változik az egyének és a környezet hatására. Hol egy atmoszférikus hangulatot teremtve, hol disszonáns vagy éppen indusztriális hanghatásokkal hatva az érzékszervekre. A rendszerek alakulása közben a mozgás és a zene egymással kommunikálva építkezik. A folyamat végigvezet az egyén különböző állapotain, az önfeledtől a kiüresedésig.

Az előadás egy gondolatébresztő kritikus alkotás a szabályokról és a rendszerekről, amiben élünk. Nincs konkrét narratívája, célja, hogy a néző a saját gondolatai és érzelmei alapján tudjon kapcsolódni a témához. Az érzelmek bevonását az előadók a harmónia vagy éppen az ellentétek játékával érik el, legyen szó akár a tánc vagy a zene nyelvezetéről.

Moksony Milla és Piller Noémi fiatal táncosok és alkotók, akik a Máltai Egyetem Dance Studies szakán végeztek a tavalyi évben. Ez az első önálló projektjük, melynek harmadik előadására ezúttal a MU színházban kerül sor. Mindketten számos külföldi és belföldi projektben vettek részt az elmúlt években. Jelenleg Milla a Tünet Együttessel dolgozik egy spanyolországi co-produkcióban, Noémi pedig egy fotós- filmes projekten dolgozik Little Nórával, magyar táncfotográfussal.

Vajda Vendel fiatal feltörekvő experimentális elektronikus zenész, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatója. Az egyetem mellett számos projektben részt vesz, mint előadó és alkotó. Legutóbb Ferenczy-Nagy Boglárka rendezésében megvalósult színházi darab zenéjét szerezte.

Alkotók és előadók: Moksony Milla, Piller Noémi, Vajda Vendel
Zene: Vajda Vendel
Dramaturg: Domahidy Dorottya
Fotó: Cseke Tamás

Támogatók: SÍN Művészeti Központ, Erasmus+

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Az Apostol együttes legismertebb slágerei csendülnek fel egy ízig-vérig mai musical keretében 2024. július 20-án, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!