Program


Mind itt vagyunk! - Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye

Mind itt vagyunk! - Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenye.
Vendégek: Karácsony János, Födő Sándor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 31. kedd, 22:45

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenyeinek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatók. A közönség közel két évtizedes érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az idei vendég Karácsony János, és az ütőhangszeres-multiinstrumentalista Födő Sándor lesz.A 35 éves Amadinda, Presser és Karácsony együttműködése immár három évtizedre tekint vissza: 1989. júnus 2-án léptek együtt először színpadra a Zeneakadémia színpadán a Drum Street Blues bemutatója alkalmából, melyet Presser az együttesnek komponált. A fiatalabb muzsikusgenerációhoz tartozó Födő Sándor az elmúlt évek szinte minden komolyabb Presser-produkciójában részt vett, így fontos szerephez jutott a 2018 októberében rendezett Aréna-koncerteken is.

A szilveszteri hangverseny első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel, gitárral és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra…

Ajánlatunk


„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Ajánló


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!