Program


MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/5.

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/5.

Kobajasi Kenicsiró 1974-ben találkozott először a MÁV Szimfonikusokkal, a barátság azóta, 46 éve töretlen, természetes hát, hogy részt vesz a zenekar ünnepi évadján. Az is természetes, hogy a nagy évforduló alkalmából Beethoven­-műveket vezényel. A múlt és jövő találkozásának eszméjét pedig mi sem fejezi ki jobban, mint az a tény, hogy a hangverseny szólistája, Balogh Ádám alig múlt 20 éves.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 12. kedd, 19:30

Műsor

Beethoven: III. Leonóra nyitány
Beethoven: I. C-dúr zongoraverseny
Beethoven: V. (Sors) szimfónia

Közreműködik
Balogh Ádám (zongora)

Vezényel
Kobajasi Kenicsiró

Kobajasi Kenicsiró 1974-ben találkozott először a MÁV Szimfonikusokkal, a barátság azóta, 46 éve töretlen, természetes hát, hogy részt vesz a zenekar ünnepi évadján. Az is természetes, hogy a nagy évforduló alkalmából Beethoven­-műveket vezényel. A múlt és jövő találkozásának eszméjét pedig mi sem fejezi ki jobban, mint az a tény, hogy a hangverseny szólistája, Balogh Ádám alig múlt 20 éves. Egy év zongorázás után már országos versenyt nyert és néhány év múlva döntős és díjnyertes volt Amerikában a Van Cliburn Junior versenyen, valamint New York-i Nemzetközi Zongoraversenyen. Beethoven a Fidelio című – egyetlen – operájához komponált négy nyitány közül a harmadik szólal meg, amely sűrítve az opera egész cselekményét elmondja. Felizgató, drámai zene. A C-dúr zongoraverseny az első sorszámot viseli, de valójában a második a Mester öt remek zongoraversenye között. A hatalmas Sors-szimfónia torokszorító első motívumáról a zeneszerző írta azt, hogy „így kopog a Sors az ajtón”. Ebben a műben találjuk – a zenetörténetben talán először – azt a jelenséget, hogy egy alapmotívum a szimfónia mindegyik tételében megszólal és ezzel egységbe foglalja az egész művet. Ez a szimfónia az Embert ünnepli, aki nem adja meg magát a Sorsnak, hanem bátran szembenéz vele, és végül diadalmaskodik.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!