Program


MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2.
2

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2.

Hangversenyünkön annak a három magyar zeneszerzőnek művei csendülnek fel, akik az egész világon képviselik a magyar zenét és öregbítik hírnevét. Liszt Ferenc korának legnagyobb zongoraművésze volt, de nagyon jelentős zeneszerzői munkássága is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. február 18. csütörtök, 19:30

Liszt: Les Préludes
Kodály: Háry János – szvit
Bartók: II. hegedűverseny
Közreműködik: Maxim Vengerov (hegedű)

Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Hangversenyünkön annak a három magyar zeneszerzőnek művei csendülnek fel, akik az egész világon képviselik a magyar zenét és öregbítik hírnevét. Liszt Ferenc korának legnagyobb zongoraművésze volt, de nagyon jelentős zeneszerzői munkássága is. Berliozzal karöltve egy teljesen új műfajt hozott létre, amely attól kezdve, mondhatni máig foglalkoztatja a zeneszerzőket: a szimfonikus költeményt. Ezekben a művekben irodalmi, történelmi, képzőművészeti, vagy természeti témákat dolgoznak fel. Liszt tizenhárom ilyen művet komponált, közülük a legnépszerűbb a Les Préludes (magyarul Előjátékok), amelyben Lamartine „Előjátékok” című filozofikus költeményét „fordítja le” a zene nyelvére. Bartók Béla 1938-39-ben komponálta Hegedűversenyét, amelyet azóta neveznek „másodiknak”, amióta nyilvánosságra került a zeneszerző fiatalkori hegedűversenye is. Nagyszerű mű, a hegedűversenyek Beethoven óta érvényes formai modelljét követi, zenéje egyszerre magyar és huszadik századi, a hegedűszólam pedig nehéz, de nagyon hálás és gyönyörű. Maxim Vengerov személyében olyan hegedűművész előadásában hallhatjuk, akit sokan korunk legjobb vonós hangszeres művészének tartanak. Kodály Háry szvitje az 1926-ban bemutatott daljáték zenéjének öt jellemző részletét mutatja be, színgazdag, változatos hangszerelésben.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!