Program


Martin Sieghart karmesterkurzus zárókoncertje

Martin Sieghart karmesterkurzus zárókoncertje

A nyári szabadságok előtt a június még tartogat izgalmakat és zenei csemegéket, melyre várjuk közönségünket!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 20. csütörtök, 18:00

Műsor:

F. Schubert: IV. (c-moll) szimfónia, D 417, "Tragikus"
L. van Beethoven: Hegedűverseny (D-dúr), op. 61
J. Brahms: III. (F-dúr) szimfónia, op. 90

Közreműködik: Kelemen Gáspár

Vezényelnek: a karmesterkurzus résztvevői.  

Érkezik a világhírű Martin Sieghart, akinek karmesterkurzusára Olaszországból, Kolumbiából, Kínából, Mexikóból, Csehországból, Izraelből, Svájcból, Dél-Koreából, Ukrajnából és az USA-ból jelentkeztek fiatal dirigensek. A győri esemény zárókoncertjén, június 20-án 18 órától a Richter Teremben a növendékek fantasztikus műsorral lépnek a közönség elé.

A különleges hangverseny Schubert IV. (c-moll) "Tragikus" szimfóniájával indul, melyet utoljára Bényi Tibor vezényletével játszotta a Győri Filharmonikus Zenekar 2023 júniusában. Ezt követően a zeneirodalom egyik legcsodálatosabb remekművét, Beethoven hegedűversenyét hallgathatja meg közönségünk. A szólót a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kelemen Barnabás fia, a Junior Prima-díjas Kelemen Gáspár játssza, aki szeptemberben már a hamburgi Joachim-versenyen méretteti meg magát. A hangverseny zárásaként Brahms népszerű III. (F-dúr) szimfóniája hangzik fel, melyet - zenekarunk tolmácsolásában - utoljára a magyar klassszikus zene napján hallhatott a nagyérdemű 2022 májusában.

Külön érdekessége az estnek, hogy a koncerten felcsendülő művek valamennyi tételét más-más karmester fogja játszani.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ajánlatunk


Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!