Program


Martin Grubinger és a Luxemburgi Filharmonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK
2

Martin Grubinger és a Luxemburgi Filharmonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Változatos koncertnek ígérkezik a Luxemburgi Filharmonikusok estje.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 28. péntek, 19:30

A legkisebb Benelux állam világhírű zenekara mintha csak a nemzetköziség elvét kívánná illusztrálni: magyar zeneszerző, Varga Judit - az évad zeneszerzője - művével kezd, izlandi komponista, Daniel Bjarnason ütőhangszeres versenyművével folytatja, s az utóbbi szólistájaként osztrák világsztárt lát vendégül Martin Grubinger személyében. A szünet után az orosz utóromantika színeit képviseli Rimszkij-Korszakov Seherezádéja. És ki más vezényelhet egy ilyen soknemzetiségű koncertet, mint a zenekar spanyol művészeti vezetője: Gustavo Gimeno…

A Luxemburgi Filharmonikusokat 1933-ban alapították, s az együttes 1995-ig rádiózenekarként működött. Azóta alapítványi források teszik lehetővé az együttes munkáját, melyet története során olyan karmesterek irányítottak, mint Melles Károly, Leopold Hager, Emmanuel Krivine. A Bécsben élő Varga Judit az utóbbi években egyre nagyobb sikereket arat Európa-szerte, új művei a zeneélet rangos eseményei. Az izlandi Daniel Bjarnason a kortárs zene egyik legizgalmasabb műfaját választotta, amikor ütőhangszeres versenyművet írt, hiszen az ütők gazdag hangkészlete hangmagassággal rendelkező hangokat éppúgy tartalmaz, mint olyanokat, amelyeket csak a színelemként vagy a ritmikai struktúra részeként értelmezhetünk. Az osztrák Martin Grubinger az ütők mágusa: virtuóz és szuggesztív játéka már korábbi vendégszereplése alkalmával is megbabonázta a Müpa közönségét. A valenciai születésű Gustavo Gimeno egykori mentorai között olyan karmestereket találunk, mint Mariss Jansons, Bernard Haitink és Claudio Abbado. A negyvenes évei derekán járó művész 2015 óta vezeti Luxemburg zenekarát.

Műsor:

Varga Judit: stars buried deep - ősbemutató
Daniel Bjarnason: Versenymű ütőhangszerekre és zenekarra - magyarországi bemutató
Rimszkij-Korszakov: Seherezádé

Vezényel: Gustavo Gimeno

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!