Program


Manna Matiné: Tamás könyve

Manna Matiné: Tamás könyve

Mesebolt Bábszínház

A Tamás könyve poszt-holokauszt témájú előadás, mely megtörtént esetet dolgoz fel. Egy nyomozás története, melynek során egy kamaszlány kénytelen szembesülni saját zsidóságával és családja tragikus múltjával.

A 16 éves Annamária, szülei válását követően apjával Rómából Magyarországra költözik. A lány világéletében Olaszországban élt, nincs ínyére a változás, úgy érzi, a szülei feje fölött döntöttek az életéről. Frusztrációját apján vezeti le, aki nem tud mit kezdeni lánya dühkitöréseivel és vagdalkozásával. Az apa, aki a második világháború kitörése előtt emigrált, majd új családot alapított Rómában, elhallgatta lánya elől előző házasságát és zsidó származását, így azt is, hogy családjának nagy része Auschwitzban vesztette életét, a mit sem sejtő Annamáriát pedig óvatosságból katolikusként nevelte. Egy véletlen során azonban kiderül, hogy Annamáriának van egy féltestvére, Tamás. A lány nyomozni kezd utána, napvilágra kerül az elhallgatott múlt, és apának és lányának is rengeteg tisztáznivalója akad egymással és önmagával is.

KINEK?
Az előadás célközönsége a középiskolás korosztály.

HOGYAN?

Az előadás élő- és bábszínház ötvözete. A művészi kivitelezésű báb és mozgatója egyaránt színen van, a báb diskurzust folytat a többi színésszel. Az előadás megtekintése jó alkalom annak a berögződésnek felülírására, hogy a bábszínház kizárólag gyerekeknek való. Az előadásban számítunk a diákok aktív részvételére: a színészekkel való közös gondolkodásra, a történet kapcsán felmerülő kérdések vizsgálatára, mely drámás játékokon keresztül valósul meg.

Tervezte: Csató Máté, Tóth Eszter
Habermann Anna Mária azonos című művének felhasználásával írta: Hárs Anna
Zeneszerző: Kiss Dávid
Drámapedagógiai konzulens: Romankovics Edit
Rendezte: Csató Kata
Szereplők: Dénes Emőke mv., Janicsek Péter mv., Kőmíves Csongor

Ajánló


Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a…

Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

Móricz dzsentrivilágának nem vívódó és elbukó figurája Nyíri Balázs birtokos. Pontosan tudja, hogy…