Program


Mámor montázs - Bihari János Táncegyüttes - Sissi Őszi Tánchét

Mámor montázs - Bihari János Táncegyüttes - Sissi Őszi Tánchét

a Bihari János Táncegyüttes előadása
a Sissi Őszi Tánchét keretében
English-friendly performance

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 22. csütörtök, 19:00

Sírva vígad a magyar... Avagy vígadva sír? E kettősség jellemzi hagyományainkat. Lírai párostáncaink és vad, duhaj férfitáncaink mellett megjelennek szomorú hangvételű népdalaink, akár a legvidámabb mulatság kellős közepén is. Erről mesél a Bihari János Táncegyüttes vidám, de néha mégis szomorkás hangvételű műsora, nem hétköznapi módon beszélve hagyományról, borról, férfi-nő közötti cívódásról, életről, halálról, vidámságról bánatosan, bánatról vidámosan... Látszólag összefüggéstelenül, ahogy egy mámoros ember váltogat témái között...

 

Az előadás 50 perces.

 

A Bihari János Táncegyüttes 1954-ben alakult Novák Ferenc, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Érdemes művész vezetésével. A magyarság néptánc kultúrájának, hagyományainak őrzésére, ápolására, e sokszínű anyag korszerű megformálására, értelmes együttlétre szerveződött ez a közösség, s arra, hogy bemutassa ezt a kultúrát itthon és külföldön.
Az elmúlt 64 évben számos hazai és külföldi fesztivál nagydíját, helyezését nyerte el az együttes, s 2012. december 7-én megkapta a Príma Primissima díjat.
A Bihari bejárta Európát, s távoli országokba, így Algériába, Kanadába,  Kínába, Kubába, Indiába, Mexikóba, Pakisztánba, s Thaiföldre is eljutott.
A folyamatosságot, a jövőt az utánpótlás biztosítja, közel kétszáz gyerek tanulja hagyományainkat, énekeinket, mondókáinkat, a közösségi élet szabályait, a magyar tánckultúra alapjait.

Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!