Program


Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Farsangvasárnap – Karnevál a Müpában

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Farsangvasárnap – Karnevál a Müpában

„Az embernek van jó barátja, jó ismerőse, azt meghívja, bánatát, gondjait kicsukja az ajtón erre a kis időre, borát csapra üti, hadd folyjon; panaszát szélnek ereszti, hadd fogyjon; úgyis rövid a farsang, úgyis hosszú a böjt, mért ne vigadnánk, amikor lehet?”  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 11. vasárnap, 19:00

Nagy írónk, Jókai Mór a tőle ismerős lényeglátással ragadja meg a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak lényegét a népi kultúrában. És pontosan ezt teszi tánccal, zenével, játékkal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes új előadása is.

A Müpában az évad együttese a Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Nemzet Művésze által vezetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely új premierjével a farsang féktelen, jókedvű mulatozásába enged bepillantást. Régi és új, archaikus és kortárs egymásban tükröződik Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus és Zs. Vincze Zsuzsa társrendező-koreográfus nagyszabású munkájában: előadásuk bizonyítja, hogy a sok száz éves népszokások mit sem veszítettek erejükből. Mert mindegy, hogy falun vagy városban élünk, a telet ugyanúgy eltemetjük, és közösen hívogatjuk a várva várt tavaszt. A karnevál, vagy ahogy elődeink nevezték, a farsangfarka, az egész szezon csúcspontja: a vidéken egymást érték a táncmulatságok. A világ mintha a feje tetejére állt volna: a vidám kicsapongás, a szeretetteli gúny és az ötletes paródia került előtérbe. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes ifjú csapata virtuóz táncokkal, komplex zenei világgal és színpompás látvánnyal idézi meg a hamisítatlan, fánkillatú, vidám farsangi hangulatot. És miközben kicsik és nagyok lenyűgözve figyelik a táncokat, együtt drukkolhatunk annak, hogy a zord tél végérvényesen elmúljon, és közelítsen végre a ragyogó, zöld kikelet.

Rendező: Müpa

társrendező-koreográfus: Zs. Vincze Zsuzsa
rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

Ajánlatunk


Párizs a Margitszigetre költözik egy éjszakára! Tomboló zene, repülő fodrok, kalapok és csókok!

Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!