Program


Magyar hangja... vetítés és közönségtalálkozó

Magyar hangja... vetítés és közönségtalálkozó

magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 5. szerda, 18:30

Rendező: Csapó András

Szereplők: Stohl András, Hevér Gábor, Csőre Gábor, Molnár Piroska, Gáti Oszkár, Szacsvay László

 

Az október 5-ei vetítésen vendégünk lesz Galambos Péter szinkronszínész.

Szereplők:  Báthory Orsolya, Bederna László, Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Dallos Szilvia, Dóczi Orsolya, Epres Attila, Farkasinszky Edit, Földessy Margit, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Haber Andrea, Haber Ferenc, Hevér Gábor, Holl Nándor, Jacsó Bence, Karácsonyi Zoltán, Kálid Artúr, Kerekes József, Kolozsi László, Mezei Kitty, Mikulás Ferenc, Molnár Levente, Molnár Piroska, Nagy Ervin, Németh Kriszta, Nikodém Zsigmond, Orosz Ildikó, Pataricza Eszter, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András, Szacsvay László, Szalay Csongor, Tóth Tamás, Zsigmond Tamara, Zsurzs Kati

Magyar hangja… című, egészestés dokumentumfilm a magyar szinkron történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy miképp vált a magyar kultúrörökség és kultúrkincs részévé a szinkronizálás és néhány emblematikus magyar szinkron, milyen nehézségekkel szembesültek a digitális átállással a szakmabeliek, milyen kihívásokat jelentett a szinkronizálás egykor és ma. Szóba kerülnek fontos szinkronok és szinkronszerepek, külön szó esik az animációs filmek szinkronjáról, a Magyar népmeséktől kezdve a South Parkon át a Family Guy-ig. A Magyar hangja… átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert színész és szakember beszél a szinkron világáról.

A Magyar hangja… világpremierje a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CINEDOCS dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz. A Magyar hangja… az RTL Magyarország és a Czettele Rental közreműködésével, a Vertigo Média produkciójában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A film a CineFestet követően az RTL Magyarország platformján lesz majd látható.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!