Program


Lovagias ügy

Lovagias ügy

A régi vágású főkönyvelő, Virág úr még tudja mit követel az illem és a becsület. De a szerelem a legtisztesebb életet is felborítja. Ehhez elég egy szóváltás, egy pofon és a lovagias helytállás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 23. szerda, 19:00

Lovagias ügy

Virág úr, az idősödő főkönyvelő egész életét ugyanazon cég ugyanazon asztalánál töltötte. Precíz, megbízható munkaerő, tisztes családapa. Egyetlen gyengéje, hogy titkon és reménytelenül rajong főnöke titkárnőjéért. Gizike viszont Paliba, a tulajdonos szívtipró fiába szerelmes, szintén reménytelenül.
Így amikor a főnök unokaöccse illetlenül közeledik Giztikéhez, Virág úr úgy érzi, lovagias kötelessége megvédenie a nőt, ami lavinát indít el: szóváltás, pofon, becsületsértés, párbaj… - vagyis mindaz, ami egy bájos, békebeli szerelmi komédiához kell.

Szereposztás
Virág úr - Koltai Róbert
Virágné - Vándor Éva
Baba - Házi Anita
Nagymama - P. Kerner Edit
Milkó - Erdélyi Gábor
Pali - Máté Krisztián
Gizike - Marjai Virág
Müller - Albert Péter
Vödrös - Farkas Zoltán
Flugbällern - Kántor Zoltán

rendező - Gaál Ildikó

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!