Program


LFKZ60-bérlet/2 - A zene öröm veled

LFKZ60-bérlet/2 - A zene öröm veled

A Liszt Ferenc Kamarazenekar ünnepi koncertjének műsora bemutatja mindazokat az erényeket és képességeket, amelyek miatt úgy érzékeljük,  új virágkorukat élik. A zenekar nagyszerű koncertjeit immár a klasszikus zenekedvelők több nemzedéke őrzi emlékezetében. Fennállása 60 éve alatt az együttes neve a nemzetközi és a hazai zenei élet legnagyobb képviselőiével fonódott össze, összecsiszolt, egyedi hangzásvilága miatt a kamarazenei formációk élvonalába tartozik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. hétfő, 19:30

Nagy felütéssel indul az este, olyan szenzáció az első darab, amit a világon mindenütt – ha szabad így fogalmaznunk – leesett állal fogadtak. Max Richter az egyik legismertebb zeneművet, Vivaldi Négy évszakát a 21. század zenei eszközeivel fogalmazta át, ezzel egy új, izgalmas értelmezést adott a barokk alkotásnak. A Liszt Ferenc Kamarazenekar a produkcióhoz a Győri Balett táncművészeit hívta meg, közös előadásukban a hangzás a képi és mozgás világ ráerősítésével még elementárisabb hatást vált ki. A szünet után az együttes bátran meri vállalni azt a kontrasztot is, hogy „magára marad” a színpadon, és az egyik legnehezebb technikai kihívások elé állító, kimagasló művészi kvalitást igénylő Beethoven-vonósnégyest vonószenekari előadásban szólaltatja meg. Zárásként is a bécsi klasszika csillogó zenei világából köszönti a zenekar évtizedek óta hűséges közönségét és a zenekedvelők új generációját. Az ünneplésből nem marad ki a világhírű művészeti vezető, Várdai István sem, a Kraft-csellóverseny világához illő, intenzív és szuggesztív előadáshoz jobb partnert nehezen tudunk elképzelni.

Sok sikert Liszt Ferenc Kamarazenekar a 7. évtizedhez is!

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Művészeti vezető és csellón közreműködik: Várdai István

Koncertmester: Tfirst Péter

Közreműködik: Győri Balett, Sayaka Shoji (hegedű)

Műsor:

Vivaldi - Max Richter: A négy évszak

****

Beethoven: F-dúr vonósnégyes, op. 135 - vonószenekari előadásban
A. Kraft: C-dúr csellóverseny , op. 4

Ajánlatunk


A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t. Ide invitáljuk nézőinket, ebbe a luxussal, féktelenséggel, és kétségbeeséssel teli világba, amit egyetlen, vég nélküli kérdés hajt: hol vagy?

A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából.

Neil Simon, a komédia mestere ezzel a darabjával robbant be a köztudatba, és vált hamarosan a vígjátékok királyává.

Ajánló


A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan rock és pop legendák neveit viselik,…

".. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.. "

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!