Program


Lengyel Nemzeti Balett : Férj és feleség
6

Lengyel Nemzeti Balett : Férj és feleség

egyfelvonásos balett Aleksander Fredro vígjátéka alapján

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 9. vasárnap, 19:00

Koreográfia, rendezés, librettó: Anna Hop
Szcenika, vetítés, világítás: Małgorzata Szabłowska
Zene: Stanisław Moniuszko Na kwaterze és Dumka, Wojciech Kostrzewa - közjátékok, dalfeldolgozás és zenei effektusok

Ezek a karakterek irányíthatatlanok. Hisztérikusan viccesek, nyomorultak, és néha egyszerűen kegyetlenek - más szavakkal: Mi vagyunk, bármikor és bárhol, a torzító tükörbe nézve. Anna Hop egy koreográfiát ajánl, talán a legkalandosabb darabot, a lengyel romantikus írótól, Aleksander Fredrotól. A Férj és Feleség felfedezi a veszélyes viszonyait Elwirának, a férje Waclaw-nak, a szeretője, Alfrédnak, és a pár komornájának, Justysiának, aki romantikus kapcsolatban áll mindkét férfival. Anna Hop egy 1950-es évekbeli nyári üdülőhelyre teszi a cselekményt, bevonva minket az édes négyes szórakoztató váratlan fordulataiba Stanislaw Moniuszko zenéjére, 1950-es évekbeli slágerekre és kortárs számokra, hogy hallgatóságát bevezesse egy ironikus táncbemutatóval egy életközépi válság keserédes történetébe, féltékenységbe, szerelembe és beteljesületlen becsvágyba, aminek a robbanásszerű végkifejlete mindenkit meg fog lepni. A koreográfiát brilliánsan kiegészítik a minimalista díszletek és finom világítás a Malgorzata Szablowska által megalkotott kontrasztos színkombinációkra támaszkodva.

A projekt az Adam Mickiewicz Intézet "44 x Mickiewicz" elnevezésű programjának része, amelynek célja, hogy hangsúlyozza az európai kultúrához való lengyel hozzájárulást, újraaktiválja a romantikus eszméket, és felhívja a figyelmet a lengyel romanticizmus egyedülálló elemeire. Kortárs pillantást vet a XIX. századi kultúrára.

Az Adam Mickiewicz Intézet lengyel állami kulturális intézmény, amelynek küldetése a lengyel kulturális dimenzió kiépítése és közlése nemzetközi együttműködés és kulturális csere kezdeményezésével. Az Intézet weboldala culture.pl a lengyel kultúrával kapcsolatos legérdekesebb eseményekre vonatkozó napi információk forrása világszerte. Négy nyelven, lengyel, angol, ukrán és orosz nyelven teszik közz; lengyel művészek profiljait, kritikákat, esszéket, egy angol nyelvű podcastot "Stories from the Eastern West" és a "Multimedia Guides to Polish Culture" is bemutat.
 
Társszervezők: Adam Mickiewicz Intézet és culture.pl

Ajánlatunk


2022. december 30-án egy hatalmas évzáró születésnapi eseményre invitálnak mindenkit Márk szülővárosába Győrbe, az Audi Arénába.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

 A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Ajánló


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!