Program


Lawrence Brownlee és vendégei - Bel canto áriaest / ZENÉS SZÍNPAD
2

Lawrence Brownlee és vendégei - Bel canto áriaest / ZENÉS SZÍNPAD

A bel canto fontos jellegzetessége, hogy hangszerként kezeli az énekhangot, az énekestől olyan teljesítményt várva el, mint egy hegedű vagy fuvola virtuózától. Ezen az estén három világhírű énekes: egy szoprán, egy tenor és egy bariton mutatja meg különleges tudását. Az orosz Lidia Fridman 1996-ban született az oroszországi Szamarában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 19. vasárnap, 19:30

Vezényel: Nikolas Nägele

Lidia Fridman: szoprán

Lawrence Brownlee: tenor

Gyungmin Gwon: bariton

Közreműködők:

Pannon Filharmonikusok

Műsor:

Bel canto - szép ének. Önálló korszak, önálló iskola az operairodalomban. De hát mikor nem szép az ének, ha nemesen formált a dallam, és az előadó hanganyaga, iskolázottsága kiváló? A bel canto eszménye nem elégedett meg ennyivel: a 18. és a 19. század fordulóján, a romantika első hullámának idején kultusza volt a gazdagon kidolgozott énekszólamok bravúros előadásának, és az operák szerzői sokszor a drámai konfliktus bemutatásánál is fontosabbnak tartották a szép éneklés nyújtotta élményt. Ebből a különleges élvezetből kapunk ízelítőt a koncerten három nemzetközi sikereket arató művész jóvoltából.

A bel canto fontos jellegzetessége, hogy hangszerként kezeli az énekhangot, az énekestől olyan teljesítményt várva el, mint egy hegedű vagy fuvola virtuózától. Ezen az estén három világhírű énekes: egy szoprán, egy tenor és egy bariton mutatja meg különleges tudását. Az orosz Lidia Fridman 1996-ban született az oroszországi Szamarában. Tanulmányait előbb hazájában végezte, megfordulva többek közt Jelena Obrazcova szentpétervári kurzusain is, majd a velencei Benedetto Marcello Konzervatóriumban fejezte be. Európa-szerte sikereket arat, 2021 novemberében a Müpa Lucrezia Borgia-produkciójának címszerepét bravúros beugrással abszolválta. A sokoldalú és virtuóz amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee mögött több évtizedes nemzetközi pályafutás áll. 2020-ra tervezett áriaestjét sajnos meghiúsította a világjárvány, így kivételes öröm lesz végre hallani őt a Müpa színpadán. Életkorban kettejük között helyezhető el az est bariton közreműködője, Gyungmin Gwon, a 2022-es moszkvai Competizione dell'Opera elnevezésű nemzetközi verseny első helyezettje, valamint a Müpa különdíjasa, aki dél-koreai származásával teszi valóban nemzetközivé a koncert palettáját. A Detmoldi Zeneművészeti Főiskola neveltje számos nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést, a kritika elragadtatással méltatja teljesítményét. A hangversenyen közreműködő Pannon Filharmonikusokat az európai operaszínpadokon otthonos német karmester, Nikolas Nägele dirigálja, aki korábban a Berlini Deutsche Oper karnagyaként is működött, a Müpa közönsége pedig a 2021-es Rossini gála Müpa Home közvetítésén találkozhatott vele.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

zenés játék két részben

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!