Program


László Attila 70 - Jazz itt! -

László Attila 70 - Jazz itt! -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 15. szerda, 19:00

László Attila: Consolation
László Attila: Correspondence
László Attila Quintet: László Attila (gitár), Oláh 'Tzumo' Árpád (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), Zombori Attila (dob), Lakatos 'Soso' Sándor (szaxofon). Közreműködik: Szőke Nikoletta (ének)
László Attila: GT
László Attila: Csodák Palotája
László Attila: Waterloo
László Attila Fusion Circus: László Attila (gitár), Nagy János (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), Zombori Attila (dob), Pecze Balázs (trombita), Lakatos 'Soso' Sándor (szaxofon), Csapó Krisztián (harsona)
SZÜNET
László Attila: Soul to Soul
László Attila: Bridal dance
László Attila Band: László Attila (gitár), Oláh Kálmán (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), Zombori Attila (dob)
László Attila: Go
Közreműködnek: Oláh Kálmán (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), valamint László Attila egykori jazz tanszakos tanítványai: Fekete Kovács Kornél (trombita), Bacsó Kristóf (szaxofon), Zombori Attila (dob)
László Attila: The Only One
László Attila: Downhill
Közreműködnek: Szőke Nikoletta (ének), Oláh Kálmán (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), valamint László Attila egykori jazz tanszakos tanítványai: Fekete Kovács Kornél (trombita), Bacsó Kristóf (szaxofon), Zombori Attila (dob)
„László Attila a ’80-as évek óta a magyar jazz szcéna egyik álló csillaga, formációi és lemezei a mai napig páratlan alkotásai a magyar jazztörténetnek. Előadói tevékenysége mellett legalább olyan fontos az oktatói szerepvállalása: nagy öröm, hogy Attila 1987 óta egyik meghatározó tanára tanszékünknek. Az elmúlt harmincöt évben muzsikusok tucatjait oktatta a big band-muzsikálás fortélyaira, elmondhatjuk, hogy az összes magyar professzionális big band muzsikusai a kezei alatt kezdték el a pályájukat. Mindig nyugodt és bölcs hozzáállása, hatalmas tapasztalata és zeneisége, big band és improvizációs kurzusai fontos része a tanszék közösségének” – ezekkel a szavakkal méltatja a 70 éves jazzgitárost Bacsó Kristóf tanszékvezető, aki maga is aktívan közreműködik az ünnepi koncerten. László Attila pályája rendhagyó módon indult: a Bartók Konzervatóriumot egy építészmérnöki diplomával a kezében kezdte el, és miután végzett a Jazz Tanszakon is, hamar élvonalbeli hazai jazzegyüttesekben találta magát, így végül eldőlt, melyik pályát választja. 1975-ben alapította meg a saját jazz-zenekarát Kaszakő néven, 1985-ben Tony Lakatossal hívta életre a Things nevű formációt, majd jött a László Attila Band és a László Attila Quintet. Pályafutása során számos világhírű jazz-zenésszel muzsikált együtt. Munkásságát jazz-szakmai kitüntetések mellett 2003-ban Liszt-díjjal ismerték el.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!