Program


Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 3. hétfő, 19:00

Larry Flyntet, a Hustler magazin híres/hírhedt alapítóját Woody Harrelson játssza Miloš Forman filmjében. A szereposztás furcsa kis trükkje, hogy maga Larry Flynt is játszik a filmben: az ügyében eljáró Morissey bírót alakítja. Fricska? Olyasmi. A Larry Flynt, a provokátor ugyanis minden ízében amerikai film. Egyebek közt azért is, mert műfajilag keveredik benne az életrajzi film a tárgyalótermi filmmel. Larry Flynt Kentucky szülötte, csóró srác, aki fölkapaszkodik, és a pornóbiznisz egyik csúcsvállalkozójává válik, egyben pedig a jogrend kihívója, aki él az alkotmány első kiegészítése - a sajtószabadság védelme - által adott jogaival.
Szereted-e a pornót, rokonszenvezel-e Larry Flynttel, kinek adsz igazat? Valljuk meg, ezekkel a kérdésekkel egyetlen lépéssel sem kerülünk közelebb Miloš Forman filmjéhez. Mert a film ezt a sok-sok mindent más nézőpontból szemléli. Mennyi szépelgés kell ahhoz, hogy a pornó a jóravaló középosztály számára szalonképes tartalomnak minősüljön - a gyilkossághoz, a vérontáshoz hasonlóan? Képesek vagyunk-e elfogadni, hogy egy, a számunkra nem rokonszenves figura egyenlő legyen a törvény előtt? És létezik-e még az oly szenvedelmesen védelmezett igazság? Ma, a post-truth korában ráadásul ez még izgalmasabb kérdés. Két órán át zuhognak ránk ezek a furcsa kérdések. Mit és hogyan korlátozhat egy véleményközösség? Mi számít tabunak? Hol húzódnak a korlátok? Jogszabállyá fajulhat-e a képmutatás? És még ez sem minden, hiszen a Larry Flynt nagyon finoman visszautal a hatvanas évekre is, a „Make love not war” korára, miközben félelmetesen aktuális.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!