Program


"Kulcs az életemhez" – Egy este Kovács Ákossal, Várkert Irodalom

"Kulcs az életemhez" – Egy este Kovács Ákossal, Várkert Irodalom

„Kulcs az életemhez” - Egy este Arany Jánostól Krúdy Gyuláig, Hrabaltól Updike-ig és saját novellákig Kovács Ákossal. A Várkert Irodalom sorozat következő estjén ismét az olvasás és az írás kerül főszerepbe: egy virtuális könyvespolc mellett beszélgetünk Kovács Ákos Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművésszel élete legfontosabb könyveiről, szerzőiről, olvasásról és saját, a napokban megjelent, Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetéről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 19:00

„Álom: játék, mint az élet... Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is.” – mondta Krúdy Gyula, míg Arany János az álmok mellett a hitről így ír: „Szegénynek drága kincs a hit. Tűrni és remélni megtanit…". Mi köti össze a két szerzőt, s mit tanulhatunk Bohumil Hrabal cseh írótól, aki azt mondta, hogy az „élet bolondulásig gyönyörű”.

A különleges irodalmi esten Kovács Ákos személyes aspektusból, irodalmi estjei és kötődései mentén vezeti be a hallgatókat egy szubjektív alkotói világba, ahol a főszerep az irodalomé, az est vendégei pedig egy-egy különleges ponton csatlakoznak a másfél órás programhoz.

Közreműködők:

Kovács Ákos – Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész

Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!