Program


Kovács Gergely zongoraestje

Kovács Gergely zongoraestje

JUNIOR PRIMA DÍJASOK HANGVERSENYSOROZATA 1.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 4. kedd, 18:00

MVM KONCERTEK
JUNIOR PRIMA DÍJASOK HANGVERSENYSOROZATA 1.

KOVÁCS GERGELY ZONGORAESTJE

Chopin: h-moll scherzo, op. 20
            b-moll scherzo, op. 31
            cisz-moll scherzo, op. 39
            E-dúr scherzo, op. 54
Schumann: g-moll szonáta, op. 22

A Jakobi Koncert Kft.-vel közös rendezésben.
A hangversenysorozat névadó főszponzora az MVM Zrt.

KOVÁCS GERGELY
Békéscsabán született, zongoratanár nagymamája segítségével kezdett zenét tanulni 4 éves korában. Tizenkét évesen az Országos Nyíregyházi Zongoraverseny Nagydíjasa lett, ezzel egy időben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába, ahol Keveházi Gyöngyi és Eckhardt Gábor vették szárnyaik alá. Békéscsabáról Budapestre költözött családjával együtt. 2010-ben harmadik díjat nyert a Szerbiában az Isidor Bajic Nemzetközi Zongoraversenyen, 2013-ban az olaszországi Pietro Argento Nemzetközi Zongoraversenyen első díjat, majd elnyerte a Gundel Művészeti Díjat is. Szenvedélyes kamarazenész, a 2013-as, és a 2016-os Weiner Leó Országos kamarazenei versenyen egyaránt harmadik díjat nyert hegedű-zongora kategóriában. 2014 és 2017 között végezte BA képzését a Zeneakadémián Nádor György és Eckhardt Gábor irányításával. 2015-ben a Nemzetközi Paloma O’Shea Zongoraversenyen a legjobb húsz közé jutott Spanyolországban, Santanderben, a World Piano Teachers Association nemzetközi zongoraversenyén pedig nagydíjat nyert. 2016-ban Izraelben játszott a jeruzsálemi Zeneakadémián, koncertjét az elhunyt Kocsis Zoltán emlékének dedikálva, majd 2017-ben a barcelonai Maria Canals Nemzetközi Zongoraverseny különdíjasaként koncertezhetett Barcelonában. 2017 és 2019 között elvégezte a mesterképzést a Zeneakadémián Némethy Attila és Réti Balázs vezetésével. Megalapította az Orion Trio-t, melynek tagjai Lachegyi Róza (hegedű) és Márkus Ágnes (cselló). A formáció már több európai országban is fellépett sikerrel, jelenleg egy amerikai fesztiválra készül.
Koncertezett Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Erdélyben, Indonéziában és New Yorkban. 2018-ban a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen 2. díjat nyert, az első díj nem került kiosztásra. Ezt követően Junior Príma díjjal jutalmazták. A Bank of China ösztöndíjasai közé választotta 2018-ban, 2019-ben pedig Fischer Annie ösztöndíjjal jutalmazták. Mester diplomakoncertjét 2019. április 2.-án tartotta a Zeneakadémia Nagytermében, melyen a Solti György Kamarazenekar közreműködött Hamar Zsolt vezényletével. Ezután a Pennsylvania-i Lancaster Internation Piano Festival ösztöndíjasa. 2019 szeptemberében szólóesttel bemutatkozhatott a New York-i Carnegie Hallban. 2019-2020 között a Zeneakadémia Zongora Szólista Mesterképzésének hallgatója Dráfi Kálmán növendékeként.

A hangverseny főtámogatója az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!