Program


Kórusgyöngyszemek és a Carmina Burana / AZ ÉVAD EGYÜTTESE
2

Kórusgyöngyszemek és a Carmina Burana / AZ ÉVAD EGYÜTTESE

A Nemzeti Énekkar Az évad együtteseként a Müpa pódiumára lépve számos egyéb tulajdonsága mellett sokoldalúságát is megmutatja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 2. szombat, 19:30

2020. május 2. szombat
19:30 — 22:00

    Grecsanyinov: Vesperás - részlet
    Gyöngyösi Levente: Missa Quinque Auctorum - Gloria
    Vass Lajos-Paul Verlaine: Nocturne
    Orbán György-Weöres Sándor: Titkok nyitja
    Orbán György-Weöres Sándor: Hintafa
    Tormis: A vas elátkozása - sámándobbal és énekszóval
    Orff: Carmina Burana

Magyarország egyik legkiválóbb hivatásos kórusa élvonalbeli karigazgatók irányításával, évtizedek óta töretlen igényességgel dolgozik, otthonosan tájékozódva az énekkari irodalom minden területén. A vele szimbiózisban működő zenekar oratorikus estjeinek elmaradhatatlan szereplője, de önálló hangversenyei is emlékezetesek.
A Nemzeti Énekkar Az évad együtteseként a Müpa pódiumára lépve számos egyéb tulajdonsága mellett sokoldalúságát is megmutatja. Jelenlegi karigazgatója, Somos Csaba vezényletével az est első felében a cappella kompozíciókat ad elő, hogy a hangverseny nagyszabású befejező számában, immár a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséretével, Hamar Zsolt karmesteri irányításával a 20. század egyik legnépszerűbb oratorikus alkotását szólaltassa meg. Színes paletta, amely lehetővé teszi, hogy a kórus bizonyítsa különféle területeken való jártasságát.
Alekszandr Grecsanyinov, az élete alkonyán Franciaországba, majd az Amerikai Egyesült Államokba emigráló késő romantikus orosz komponista zenéje az orosz ortodox liturgikus zene világába kalauzol, Gyöngyösi Levente és Orbán György művei a jelenkori magyar zeneszerzés legnépszerűbb kórusszerzőinek termését, Vass Lajos finom tollal megírt Nocturne-je a korábbi évtizedek Kodályt követő hazai alkotóinak ízlését képviseli. Az észt Veljo Tormis Kalevala-megzenésítése a történelem előtti idők barbár hangját hozza a Müpa falai közé, Carl Orff erotikus szerelemhimnusza pedig a 20. század első felének ritmusközpontú „archaikus modernségével” szembesít szuggesztíven.

Vezényel: Somos Csaba, Hamar Zsolt

Közreműködők:

szoprán    Kriszta Kinga
tenor        Horváth István
bariton     Szegedi Csaba

Közreműködik:
Nemzeti Filharmonikus Zenekar


Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Színes, magyar, történelmi kalandfilm, 128’ R. Lóth Balázs Sz. Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Horváth Lajos Ottó

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!