Program


Kocsis-bérlet 4. Háborúban hallgatnak? vez.: Hartmut Haenchen közr.: Baráti Kristóf hegedű

Kocsis-bérlet 4. Háborúban hallgatnak? vez.: Hartmut Haenchen közr.: Baráti Kristóf hegedű

1943: ebben az évben született az est karmestere, valamint az a ritkán hallható Sosztakovics-szimfónia is, amelyet vezényel, és amelyet az egyik legragyogóbbnak tartanak mind közül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 14. csütörtök, 19:30

BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77.
SOSZTAKOVICS: VIII. szimfónia (c-moll), op. 65

Baráti Kristóf – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hartmut Haenchen


1943: ebben az évben született az est karmestere, valamint az a ritkán hallható Sosztakovics-szimfónia is, amelyet vezényel, és amelyet az egyik legragyogóbbnak tartanak mind közül. A sötét hangvételű, az ideológiai előírások ellenére tragikus kicsengésű 8. szimfónia a Sztálingrád alcímet viseli, a második világháború és az egész világtörténelem talán legvéresebb csatájának emlékére. Hartmut Haenchen ma már az egyik legjelentősebb operadirigens Nyugat-Európában, noha Kelet-Németországban töltötte pályájának első húsz évét, és csak 1986-ban telepedett le Hollandiában, hogy az ottani zenei élet egyik fontos szereplőjévé váljon. Az első részben Brahms örökzöld hegedűversenyét dirigálja, a szólót pedig egy általunk jól ismert művész játssza: a negyvenéves Kossuth-díjas, Baráti Kristóf egyike Magyarország legjelentősebb fiatal hegedűművészeinek, akinek nemzetközi karrier és megannyi nagy sikerű lemezfelvétel áll a háta mögött.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!