Program


Kobayashi-bérlet 6. Verdi: Requiem - vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro

Kobayashi-bérlet 6. Verdi: Requiem - vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 24. szerda, 19:30

VERDI: Requiem

Sümegi Eszter – szoprán
Ulbrich Andrea – mezzoszoprán
Brickner Szabolcs – tenor
Cser Krisztián – basszus

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro

„Verdi legszebb operája”

Közszájon forgó mondás, hogy a Requiem Verdi legszebb operája, holott egyházi szövegre, valóságos személy emlékére készült. Kezdetben több zeneszerző tervezett közös gyászmisét Rossini emlékére, ez azonban nem valósult meg. Verdi akkor egy tételt írt meg, ezt kiegészítve született meg a teljes mű, amelyet a híres olasz író és hazafi, Alessandro Manzoni emlékének ajánlott és 1874-ben mutattak be Milanóban. Az érzelmek, szenvedélyek, gyász és öröm zenei kifejezésének nagy mestere teljes zenei eszköztárát felhasználja ebben a műben a halálra készülő, félelemmel, de egyszersmind a megváltásban való reménységgel teli ember lelkiállapotának ábrázolására. Különleges, csodálatos remekmű, amelynek hatása alól sokadszorra sem tudja kivonni magát a hallgató. Hangversenyünk vonzerejét még fokozza a karmester személye: Kobayashi Ken-Ichiro, aki évtizedekkel ezelőtt zenekarunk vezető karmestere volt, és akinek vezényletével többször is részesei lehettünk a Requiem felejthetetlen előadásainak.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!