Program


Klukon Edit és Ránki Dezső koncertsorozata • 4.2 / LISZT ÜNNEP 2021

Klukon Edit és Ránki Dezső koncertsorozata • 4.2 / LISZT ÜNNEP 2021

Liszt összes szimfonikus költeménye

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 15. péntek, 19:30

Liszt: Les Préludes 

Liszt: Orpheus

Liszt: Prometheus

Liszt: Mazeppa

 

„Liszt zenéje és személyisége mindig közel állt a szívünkhöz, művei majd’ négy évtizedes közös zenélésünk egyik alappillérét alkotják. A Via Crucis – melyet főművei közé sorolunk – négykezes változatát mi ketten mutattuk be 1986-ban, ahogy Faust-szimfóniájának korábbi, a legutóbbi időkig csak kéziratban létező, nagyszerű kétzongorás változatát is. Beethoven 9. szimfóniájának nagy műgonddal készített kétzongorás átiratát is rendszeresen játszottuk. Négykezes átdolgozásban kezdettől fogva műsoron tartunk néhányat szimfonikus költeményeiből, de mostanában jutottunk arra az elhatározásra, hogy megtanuljuk az összeset.” (Klukon Edit, Ránki Dezső)

A sorozat második estjén Liszt szimfonikus költeményeinek jellegzetes és máig igen népszerű példái (Les Préludes, Mazeppa) mellett két, címében mitológiai vonatkozású darab hangzik el, ugyanakkor mind az Orpheus, mind a Prometheus programja mélyen kapcsolódik Liszt saját művészi küldetéséhez és művészi sorsához. Utóbbi kompozíciójának alapeszméjét így foglalta össze: Prométheusz „a bátorság, szenvedés, kitartás és megváltás, az ember számára megközelíthető legmagasabb hivatás elérésére való merész törekvés” jelképe.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!