Program


Képek zenében – zene képekben

Képek zenében – zene képekben

Ezen az estén a zeneábrázolások képi világa, és a velük kapcsolatos képi szimbólumok kerülnek középpontba, oly módon, hogy képzőművészeti előadást zenei részletek tarkítják, az 1853-ban alapított Budapesti Filharmóniai Társaság hegedű-, cselló-, zongoraművészeinek jóvoltából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 14. szombat, 19:00

Képek zenében – zene képekben

Az európai képzőművészetben se szeri se száma a különféle muzsikusábrázolásoknak. Zenélő angyalok kísérik a szent családot menekülésük közben, Krisztus születését a betlehemi jászolban, muzsikusok ülnek a kánai menyegző népes vendégseregében. Muzsikálnak az angyalok, s muzsikál a csontváz képében elképzelt halál is. Chagall hegedülő öreg zsidója és Berény csellózó nője, a nádasban rejtőző Pán és Szent Cecília mind a zene erejéről vallanak. Ezen az estén a zeneábrázolások képi világa, és a velük kapcsolatos képi szimbólumok kerülnek középpontba, oly módon, hogy képzőművészeti előadást zenei részletek tarkítják, az 1853-ban alapított Budapesti Filharmóniai Társaság hegedű-, cselló-, zongoraművészeinek jóvoltából. Nézőink ízelítőt kapnak majd arról, hogy milyen pezsgő zenei élet zajlott a régi nagypolgári családok otthonaiban, ahol a falakat gyakran igazi festészeti remekművek is díszítették.

Közreműködik:
Dr. Bellák Gábor Phd - a Magyar Nemzeti Galéria vezető művészettörténésze
 
Soltész Ágnes - hegedű
Baráti Eszter - cselló
Menyhárt Zsuzsanna - fuvola
Monostori Gábor – zongora

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!