Program


Képek zenében – zene képekben

Képek zenében – zene képekben

Ezen az estén a zeneábrázolások képi világa, és a velük kapcsolatos képi szimbólumok kerülnek középpontba, oly módon, hogy képzőművészeti előadást zenei részletek tarkítják, az 1853-ban alapított Budapesti Filharmóniai Társaság hegedű-, cselló-, zongoraművészeinek jóvoltából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 14. szombat, 19:00

Képek zenében – zene képekben

Az európai képzőművészetben se szeri se száma a különféle muzsikusábrázolásoknak. Zenélő angyalok kísérik a szent családot menekülésük közben, Krisztus születését a betlehemi jászolban, muzsikusok ülnek a kánai menyegző népes vendégseregében. Muzsikálnak az angyalok, s muzsikál a csontváz képében elképzelt halál is. Chagall hegedülő öreg zsidója és Berény csellózó nője, a nádasban rejtőző Pán és Szent Cecília mind a zene erejéről vallanak. Ezen az estén a zeneábrázolások képi világa, és a velük kapcsolatos képi szimbólumok kerülnek középpontba, oly módon, hogy képzőművészeti előadást zenei részletek tarkítják, az 1853-ban alapított Budapesti Filharmóniai Társaság hegedű-, cselló-, zongoraművészeinek jóvoltából. Nézőink ízelítőt kapnak majd arról, hogy milyen pezsgő zenei élet zajlott a régi nagypolgári családok otthonaiban, ahol a falakat gyakran igazi festészeti remekművek is díszítették.

Közreműködik:
Dr. Bellák Gábor Phd - a Magyar Nemzeti Galéria vezető művészettörténésze
 
Soltész Ágnes - hegedű
Baráti Eszter - cselló
Menyhárt Zsuzsanna - fuvola
Monostori Gábor – zongora

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!