Program


Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Milyen keretek közt működött az 1904-ben, Budapesten szerveződött Feministák Egyesülete 1914 előtt, az első világháború éveiben, majd a Horthy-korszak során, s milyen célokat jelölt ki magának?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 2. péntek, 19:00

RégIdők: Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Miként váltak a politikai hatalom támogatottjaiból az 1920–1930-as években már-már közellenségekké? Kicsoda pontosan az a Schwimmer Rózsa, aki a nemzetközi nő- és békemozgalom egyik vezető személyiségévé vált, ám Magyarországon még mindig kevéssé ismert? Az előadásból a fentiek mellett kiderül, hogy a Feministák Egyesülete távolról sem tekinthető a „kékharisnyák gyűjtőhelyeinek”, sokkal inkább olyan progresszíven gondolkodó nők (s bizonyos esetekben a hozzájuk csatlakozó férfiak) csoportjaként kell elképzelnünk őket, akik tevékenységi köre messze túlmutatott a jótékonykodáson, vagy a rászoruló tanítónők, netalántán tisztviselőnők tovább- vagy átképzésén.

Előadó: Czeferner Dóra történész

Ajánlatunk


Ki ne ismerné a nagy Dés-slágereket: Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi vagyunk a grund! - és még sorolhatnánk. Ezen a koncerten a legendás dalokon kívül hallhatók lesznek új szerzemények is mind színész vendégei, mind saját előadásában, szólószámok és duettek egyaránt.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Ajánló


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok…

A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!