Program


Kék róka
16

Kék róka

A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban, a főszereplő nő, Cecile alakjában. Annak a varázslatnak, fantáziának, valóságon túli világnak a szimbóluma, mely az élet hétköznapiságával, leültségével, érdektelenségével szemben arat diadalt.

Aktuális előadások„Járt-e Cecile a Török utcában?” – ez a kérdés azok számára is ismerős lehet, akik eddig nem olvasták, vagy látták a Kék rókát, mely a francia társalgási vígjátékok mintájára készült, és Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikere.

A néző, mintha egy kulcslyukon át leselkedne négy ember szerelmi civakodásának szemtanújaként.

„Hol vannak az idilli idők, mikor a házasság rendes, szabályos háromszög volt a férjjel, a feleséggel és a házibaráttal? A modern házasság ötszög, vagy mondjuk általánosan sokszög…” (Kosztolányi Dezső, Világ, 1917. január 14.)

 

HERCZEG FERENC

KÉK RÓKA

Színjáték két részben

Az előadás hossza kb. 125 perc – egy szünettel

 

Pál: Lux Ádám

Cecile: Gregor Bernadett

Sándor: Viczián Ottó 

Trill báró: Szakács Tibor

Lencsi: Nemes Wanda

 

Látvány: Szlávik István

Dramaturg: Bártfay Rita

Ügyelő: Lezó Ádám

Súgó: Túri Mária

A rendező munkatársa és zenei szerkesztő: Ullmann Krisztina

 

Rendező: CSISZÁR IMRE

 

Bemutató: 2019. október 11. péntek 19.00 Nagyszínpad

Ajánló


A Társulat ezzel a műsorával a közönség óhajának engedelmeskedik. Színpadra viszi azokat a jeleneteit, dalait, amelyeket az elmúlt, közel 30…

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most,…

Színházunk közkívánatra bemutatja a legmeghatóbb és legmulatságosabb komédiát, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak.