Program


Kecskeméti táncok - Kecskemét City Balett - Sissi Őszi Tánchét

Kecskeméti táncok - Kecskemét City Balett - Sissi Őszi Tánchét

a Kecskemét City Balett előadása
a Sissi Őszi Tánchét keretében
 English-friendly performance

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 21. szerda, 19:00

Kodály Zoltán a XX. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője volt, aki élete végéig kecskemétinek tekintette magát. Nem véletlen, hogy a város nevéhez szorosan kapcsolódó balettegyüttes és annak vezetője erős vonzódást érez ehhez a karizmatikus és gyönyörű zenei forráshoz. Az előadás a zeneszerző ránk hagyott szellemi örökségéből táplálkozik, összhangot kíván teremteni Kodály gondolatainak lényegi tartalmával úgy, hogy kiszélesíti a kört, globális kontextusba helyezve azokat az élet más területeivel is. Az általa fontosnak vélt gondolatokra reflektálnak a táncművészek Barta Dóra koreográfiájában, műfajuk igen izgalmas nyelvén. Szabad asszociációkra nyílik tehát lehetőség, melyek közt megtalálható a nemzeti identitás, az eredet, a gondoskodás, a néphagyomány, az ember, a természet, a küzdés, a gyermek, a párkapcsolat a közösség, a haza szeretete: mindezt korszerű köntösbe öltöztetve. A részletek nem elsősorban konkrét történeteket elevenítenek fel. Alkotói szándék szerint gondolkodni, érezni engedik a nézőt egy olyan művészről, akinek mindenen áttörő szándéka volt a földi életet szebbé, jobbá, gazdagabbá tenni a zeneművészet terén.

Előadják: Szőllősi Krisztina, Nagy Nikolett, Varga Lotti, Jurák Bettina, Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin, Rónai András (m.v.)
Fény: Katonka Zoltán
Koreográfus-rendező: Barta Dóra

Az előadás 50 perces.

 

2013-ban Barta Dóra Harangozó-díjas, Érdemes Művész koreográfus művészeti vezetésével született meg a Kecskemét City Balett. A társulat egyedi stílusát jellegzetesen meghatározó alkotó mozgásvilága egyszerre zsigeri, költői és gazdag érzelmi töltetű. Az együttes a teátrum tánctagozataként is új színfoltot, új közönséget vonzott Kecskemét város kulturális életben. Önálló táncszínházi előadásaikban ötvöződnek a klasszikus balett és a kortárs tánc jellegzetességei. A tánc iránti elkötelezettség és a magas művészi színvonal a társulat védjegyének számít.

Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ Helyszín: Színházterem Esemény kezdése: 2024. 05. 02. (csütörtök) 19.00 Jegyár: Kedvezményesen 04.21-ig 7.900 Ft utána 8.900 Ft

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!